Ga naar hoofdinhoud

Marotechniek verhuist naar groter pand

Sinds de start in 2006 is Marotechniek gegroeid van twee naar zestien medewerkers en al drie keer verhuisd (foto: Marotechniek)

Marotechniek is verhuisd naar een groter pand in Zutphen. „Vanwege de groei waren we daar aan toe”, vertelt Martin Bossenbroek, die samen met Rob Molenaar de directie voert. De huidige nieuwbouw aan de Hoge Balver op bedrijventerrein De Revelhorst is ongeveer vier keer groter dan het vorige pand, dat eveneens op De Revelhorst staat.

Bedrijfsvoering, verkoop, engineering, werkvoorbereiding, inkoop alsmede de eigen elektrische afdeling zijn hier ondergebracht. „Klanten eisen steeds meer, kwaliteitszorg wordt belangrijker en we willen zelf ook ons bedrijf naar een steeds hoger plan brengen”, verklaart Bossenbroek de groei.

Mechanisch en elektrisch

Marotechniek ontwikkelt lieren, industriële automatiseringen en onderwaterbaggerpompaandrijvingen voor onder meer de bagger-, maritieme, offshore en industriële sector, in binnen- en buitenland. Ze zijn te vinden in bijvoorbeeld de zand- en grindwinning in Nederland en Duitsland en grote waterkrachtcentrales in Afrika.

Dat het bedrijf zowel gespecialiseerd is in mechanische als elektrische systemen, maakt het uniek. „Tussen de voeding en het eindproduct bevindt zich nu maar één verantwoordelijke partij; dat werkt snel en flexibel”, aldus Bossenbroek. De producten worden in eigen huis ontwikkeld. „We hebben een modulair systeem opgezet voor elektrisch en hydraulisch aangedreven lieren. Dat maakt ze goedkoper en het verkort de levertijd.” Over het algemeen kiezen de klanten voor maatwerk, met betrekking tot de uitvoering.”

Nieuwe onderwatermotor

In november presenteert Marotechniek op de beurs Europort een geheel nieuw programma onderwatermotoren op basis van permanentmagneet techniek. Bossenbroek: „Met deze  motoren kan een veel hoger rendement bereikt worden en zij zijn compacter qua bouwgrootte. We hebben onze 500kW PM-motor uitvoerig getest en van 3 tot en met 6 november presenteren we hem op de Europort. Ons scala bereikt daarmee 100 tot 1500 kW.”

  • Website Marotechniek

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven