Ga naar hoofdinhoud

Manutan lanceert concept voor snelle magazijninrichting

Met Rapid Racking belooft Manutan (na inmeten) een offerte en een tekening binnen twee uur te kunnen aanbieden (foto Manutan)

Manutan maakt met de lancering van Rapid Racking in Nederland, extra snelle en complete magazijninrichting mogelijk. Manutan richt zich hiermee vooral op de grote en middelgrote zakelijke markt.

Manutan ziet de vraag naar snelle uitbreiding van magazijnen fors groeien. Gerald Loohuis, Director Internal Sales: “Denk bijvoorbeeld aan startende en snel groeiende webwinkels. Maar ook in de aantrekkende bouw-sector of bijvoorbeeld in de zorg en het onderwijs is er vraag naar maatwerk in efficiënte opslag-capaciteit. Met Rapid Racking zijn we in staat heel snel maatwerk te leveren. Ook voor magazijnen van zo’n 20.000 m2 bijvoorbeeld.”

Het nieuwe concept belooft: a) binnen twee dagen een afspraak voor inmeten en maatwerk, b) binnen twee uur een offerte met tekening, c) snelle levering uit voorraad en monteren wanneer de klant dat maar wil. “Ik merk dat klanten hierdoor echt verrast zijn”, aldus Loohuis, “één zei er letterlijk: ‘Wow, gisteren gesproken en nu staan jullie al op de stoep.’”

Complete inrichting en keuring

Maar volgens Loohuis gaat het concept nog verder. “Een penitentiaire inrichting vroeg ons pas een compleet magazijn inclusief opslag te verhuizen. Van binnen de poort naar buiten de poort. Dat betekende demonteren, beoordelen, afvoeren, verplaatsen, aanvullen, nieuw materiaal leveren, monteren én opslaan. Het hele pakket dus. Die flexibiliteit en expertise hebben we nu in huis. We verzorgen ook nog eens een officiële BMWT-keuring om de veiligheid te garanderen. Er gebeuren in magazijnen immers nog steeds veel te veel ongelukken, doordat stellingen niet veilig zijn, door onjuiste montage, verkeerde belasting of aanrijd-beschadiging. Wij voeren deze keuringen dus ook periodiek uit.”

Gecombineerde expertise

Door de expertise van Rapid Racking met het brede assortiment van Manutan te combineren, kan het magazijn naast stellingen ook direct worden voorzien van routebeveiliging, scheidingswanden, entresols, rollenbanen, benodigdheden als stapel- en transportbakken, maar ook van bijvoorbeeld passende kantoorruimtes in het magazijn. Loohuis: “We hebben voor een bedrijf als Terberg Group en voor groothandels, bijvoorbeeld voor tandartsen en apotheken, al veel maatwerk geleverd. Vaak om zowel de opslagcapaciteit uit te breiden, als om verschillende functies, zoals opslag en kantoor, te combineren in één magazijn. Door onze jarenlange ervaring zijn we vaak in staat slimmere oplossingen te vinden. We denken graag vrijblijvend mee.”

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven