Ga naar hoofdinhoud

Managed Ethernet switch

Met de nieuwe managed Ethernet switch e-Light2MRP van eks-Engel (vertegenwoordigd door BESD Benelux) worden netwerken via optische vezels met elkaar verbonden. De switch is uitgevoerd met zes Ethernet- en twee vezelaansluitingen. In totaal zijn van deze switch negen verschillende uitvoeringen verkrijgbaar die worden gekenmerkt door de verschillende vezelconnectoren en de toepassing van verschillende type optische vezels. Op deze manier kunnen afstanden van veertig meter (POF) tot dertig kilometer (Singlemode) worden overbrugd.

Met ‘Fiber View’ biedt eks-Engel met de e-Light2MRP als eerste een Ethernet switch aan met een Fiber monitor systeem dat functioneert als een verkeerslicht. Met de drie LED’s (groen, geel en rood) wordt het budget van de vezelverbinding aangegeven. Bij een gele LED-indicatie bevindt de vezelverbinding zich nog binnen het tolerantiegebied, maar buiten de gedefinieerde systeemreserve.

Dit voortijdig waarschuwingssysteem is tevens voorzien van een potentiaalvrij alarmcontact. Bij uitval van een verbinding wordt met de ingebouwde ‘Ringredundant’ techniek, dat is gebaseerd op het MRP-protocol, binnen 200 ms omgeschakeld naar een stand-by verbinding. Voor een hoge bedrijfszekerheid zorgen een ventilatorloze koeling, een temperatuurbereik van -25°C tot +60°C en een redundante voedingaansluiting met een ingangsspanning van 12 tot 70 V gelijkspanning.

Naar gelang de uitvoering is de switch geschikt voor POF, HCS/PCF, multimode of singlemode optische vezel die via een ST-, SC- of E2000-connector op de module kan worden aangesloten. Voor de singlemode en multimode vezels kan via SC-connectoren de vezel besparende BiDi-techniek (Didirectionele communicatie) worden toegepast. De Fast-Ethernet poorten zijn voorzien van een RJ45 aansluiting.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven