Ga naar hoofdinhoud

Magnetische encoder passend voor BXT-motoren

De combinatie van de BXT motoren met de encoder IEF3-4096 is de ideale oplossing als het nodig is om precies te positioneren in een beperkte ruimte en hoge koppels vereist zijn (foto: Faulhaber)

De Faulhaber BXT motorenfamilie, die bestaat uit extra korte borstelloze DC-motoren, is uitgebreid met de IEF3-4096 magnetische encoder in een passende diameter. Met slechts 6,2 mm extra lengte blijven de motor/encoder-units ook zeer kort.

De encoder is volledig geïntegreerd in de robuuste behuizing van de motor. In dit platte ontwerp biedt de IEF3-4096 drie kanalen met indexfunctie en een hoge resolutie tot 4096 lijnen per omwenteling. Verder is er een variant met line driver leverbaar met de IEF3-4096 L. De encoder kan worden gecombineerd met de 2214…BXT H, 3216…BXT H en 4221…BXT H behuisde BXT motoren.

Beperkte ruimte, hoog koppel

De combinatie van de BXT motoren met de encoder IEF3-4096 is de ideale oplossing als het nodig is om precies te positioneren in een beperkte ruimte en hoge koppels vereist zijn. Typische toepassingen zijn te vinden in robotica, medische technologie, laboratoriumautomatisering en industriële automatisering. Aansluiting van de encoder vindt plaats met een lintkabel; er zijn verschillende connector typen beschikbaar.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven