Ga naar hoofdinhoud

Magneetgrijper voor machinespindel

Net als de vingergrijper en de vacuüm-, reinigings- en evenwichtmodules is ook de magneetgrijper GSW-M van Schunk met een 20 mm as-interface uitgerust. Ingespannen in conventionele gereedschaphouders deze met de machinespindel kan worden verbonden worden. Hierdoor is het mogelijk ferromagnetische onderdelen, zoals platen, ringen of stukken met complexe contouren tijd- en kosteneffectief met de machinespindel te handelen. De grijper kan worden ingezet voor het grijpen van stangen en prefab afnames in draaibanken.

Omdat de magneetgrijper is voorzien van een permanente magneet hoeft alleen voor het grijpen van de werkstukken koelvloeistof of perslucht te worden gebruikt. Dit bespaart energie en garandeert dat de onderdelen, zelfs bij een plotseling verlies van de druk, op betrouwbare wijze beetgepakt blijven. Zonder aanpassing of vingerwissel kan de GSW-M verschillende werkstukken hanteren, zelfs als ze zijn voorzien van gaten of uitsparingen.

Indien nodig kunnen ook meer onderdelen achter elkaar worden opgepakt en gestapeld. De magnetische grijper heeft een klemkracht 20 N en is ontworpen voor werkstukken tot 1 kg.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven