Ga naar hoofdinhoud

Magnax haalt 20 miljoen euro op voor axiale flux elektromotoren

Magnax, gespecialiseerd in de ontwikkeling van axiale flux motoren haalt 20 miljoen euro op (Foto: Magnax)

Het in België gevestigde Magnax, gespecialiseerd in axiale flux elektromotoren, heeft een financieringsronde van twintig miljoen euro afgesloten en heeft twee nieuwe investeerders: BIG Capital en SFPIM. De investering zal dienen om de motoren verder te ontwikkelen.

Met de kern van de axiale flux technologie, heeft Magnax als missie om de innovatie van EV aandrijfsystemen en luchtvaart voortstuwingssystemen te versnellen. De opbrengst – die het totaal opgehaalde kapitaal van Magnax op 36 miljoen euro brengt – zal worden gebruikt om de productontwikkeling te versnellen, het engineeringteam uit te breiden en de ondersteuning voor klanten en partners uit te breiden.

Gepatenteerde axiale fluxmotor

In de EV-sector evolueert de eMotor-technologie snel. OEM’s erkennen de superieure elektromotortopologie van axiale flux. Magnax’ gepatenteerde axiale fluxmotor met enkele stator en dubbele rotor biedt volgens het bedrijf de effectiefste en efficiëntste motortopologie die we vandaag kennen. Bijkomende innovaties zoals directe koeling van de wikkelingen, hoge-snelheidsrotors en geautomatiseerde productie tot een combinatie van hoge vermogensdichtheid en een hoge mate van produceerbaarheid. Met tot 4x meer volumetrische koppeldichtheid ten opzichte van traditionele “radiale flux” elektromotoren, kunnen ontwikkelaars van auto’s en vliegtuigrompen de compacte en dunne “pannenkoek”-vorm van Magnax’s axiale flux motoren in hun concurrentievoordeel gebruiken.

Spin-offs

Magnax besloot zijn technologie te valoriseren en te commercialiseren via twee afzonderlijke spin-off bedrijven: Traxial, geleid door Marc Beulque en gericht op eMobiliteit op de grond, en Axyal dat zich richt op voortstuwingssystemen voor de lucht- en ruimtevaart.

Investeerders

Met BIG Capital en SFPIM, heeft Magnax twee nieuwe investeerders aan boord met een lange termijn visie over hoe waardevolle diepe technologie kan helpen een duurzame wereld op te bouwen.

Ook interessant: Magnax breidt prototyping- en testing uit in België

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven