Ga naar hoofdinhoud

Magnax breidt prototyping- en testing uit in België

Magnax, gespecialiseerd in de ontwikkeling van axiale flux motoren haalt 20 miljoen euro op (Foto: Magnax)

Magnax, gespecialiseerd in de ontwikkeling van ‘yokeless’ axiale flux motoren, breidt zijn prototyping- en testmogelijkheden in het Belgische Kortrijk uit. De uitbreiding van de pilotlijn zal een belangrijke rol spelen bij het versnellen van de ontwikkeling, productie en testen van hoogwaardige prototypen van jukloze axiale fluxmotoren en vermogenselektronica.

Om toekomstige projecten te ondersteunen, investeert Magnax voortdurend in R&D-middelen en breidt het nu ook zijn productiecapaciteit voor prototypes in Kortrijk uit. Met deze investering brengt het bedrijf alle kritische productie- en testmogelijkheden onder één dak. De bouwwerkzaamheden zijn al begonnen. De installatie van nieuwe systemen en de verhuizing van bestaande apparatuur zullen naar verwachting in het vierde kwartaal van 2021 zijn voltooid. Het bedrijf zal naar verwachting tegen het einde van het jaar ongeveer 40 mensen in dienst hebben.

Onder één dak

“Met deze uitbreiding van 400 m², met ultramoderne systemen en een getalenteerd team positioneren we ons om onze veelbelovende axiale flux motortechnologie stevig op de markt te brengen. Door onze R&D- en productie onder één dak te brengen, zal de opschaling van onze prototypes kunnen worden versneld en kunnen we de motoren sneller industrialiseren”, aldus Marc Beulque, CEO Magnax Motors BV.

Groeiende markt

De markt voor axiale fluxmotoren trekt aanzienlijk aan naarmate grote spelers in de automobielsector de waarde van de hoge vermogensdichtheid, het hoge rendement en de compactheid van deze technologie beginnen in te zien.
Magnax is in 2015 opgericht door Peter Leijnen, Daan Moreels, en Kester Goh. Het bedrijf heeft eind 2020 16 miljoen euro aan Serie A-financiering opgehaald.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven