Siemens heeft onlangs haar Technische Workshops vernieuwd. Hoe wordt een machine veilig gemaakt en welke stappen moet je daarvoor doorlopen? Welke technieken staan hiervoor ter beschikking? Siemens geeft u kosteloos inzicht.
Op deze vragen krijgt men inzicht tijdens de geheel vernieuwde Siemens Technische Workshops voor machinebouwers en eindgebruikers. In een drietal workshops van een halve dag doet men basiskennis en ervaring op met het risicobeoordelingstraject, functionele veiligheid en de Safety Evaluation Tool. Ervaar zelf hoe het is om een veiligheidsconfiguratie op te bouwen in parametreerbare- en programmeerbare failsafe veiligheidsoplossingen. Men kan kiezen uit de volgende workshops: Methodiek, Safety Basic en Safety Advanced.
Qua methodiek volgt Siemens het Risicobeoordelingstraject en veiligheidsfunctie-verificatie met de Safety Evaluation Tool. Basictechnieken zijn het failsafe programmeren van besturingen. De deelnemer werkt met S7-1200F Basic controllers en 3SK2 software-parametreerbare veiligheidsrelais. Is de cursist al wat verder dan kan hij met Safety Advanced failsafe besturingen programmeren. Er wordt dan gewerkt met S7-1500F Advanced controllers, Remote I/O en failsafe communicatie via bussystemen Profinet/Profibus.
Daarnaast zijn er bij Siemens Training voor safety-engineers een meerdaagse Machineveiligheid-cursussen beschikbaar voor meer diepgang in deze materie, zoals onder andere een praktijkcursus Functionele Veiligheid voor ontwerpers, een cursus Risicobeoordelingstraject-Management (Risk Assessment Management) en tot slot systeemcursussen Simatic Distributed Safety / TIA Portal Step 7 Safety.
Meer informatie over de inhoud, de data en de locaties van de gratis te volgen Technische Workshops vindt men op www.siemens.nl/industry/machineveiligheid