Ga naar hoofdinhoud

Machinestatus visualiseren met een LED Module

SIGMATEK’s PL 221: processen weergeven via LED-strips met de PL 221 (foto: SigmaControl)

Met de Pixel-LED module PL 221 van SIGMATEK, worden kleur en helderheid toegevoegd aan het productieproces en verbeteren de machine optisch.

Twee kleurrijke en twee dimbare witte LED strips kunnen individueel worden aangestuurd. Hierdoor kunnen processen en machine statussen gevisualiseerd worden. De verlichting is regelbaar. Beide RGB licht-strips, elk met een maximum van 512 pixel-LED’s zorgen voor talloze kleurrijke lichteffecten. Denk aan het visualiseren van de materiaalstroom of het snel uitlezen van foutberichten. Stroom wordt verzorgd door een +5V voeding. De data van de LED’s kan vanuit de PLC rechtstreeks worden aangestuurd via de applicatie software in 4 stadia tot maximaal 24 bits (8 bits rood/groen/blauw).

Zeer nauwkeurig instelbaar

De wit dimbare LED-strip kan ook ruimtebesparend worden geplaatst in krappe ruimten, zoals het interieur van machines. Door puls breedte modulatie (pulse breedte 0-100%, verandering van 1% incrementele waarden), kan besturing van de helderheid van de verlichting zeer precies worden ingesteld met een vrij instelbaar PWM-frequentiebereik van 100 Hz tot 2 kHz. De besturing wordt van stroom voorzien door een +24V voeding, de maximale stroomsterkte is 4A.

Alle vier de LED strips zijn beveiligd tegen kortsluiting en overbelasting. De PL 221 monitort continu de externe +24 V voeding in geval van onder spanning.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven