Ga naar hoofdinhoud

Maatwerk planetaire tandwielkasten

De nieuwe planetaire tandwielkasten van Framo Morat zijn er in tal van ‘op maat gesneden’ uitvoeringen. Er is keuze uit verschillende overbrengingsverhoudingen en meer dan twintig verschillende flenstypen (foto: Framo Morat).

Framo Morat heeft haar programma planetaire tandwielkasten recent uitgebreid met nieuwe uitvoeringen. Omdat het bedrijf  inmiddels een enorm uitgebreid programma aan componenten in huis heeft, kunnen nieuwe varianten heel snel worden samengesteld.

Met als uitgangspunt haar planetaire aandrijvingen van de bekende PL- en PS-serie zijn de nieuwe aandrijvingen eveneens exact op maat te configureren, waarbij keuze is uit de basis overbrengingsverhoudingen 1:10 (1 trap) en 1:100 (2 traps). Doordat gebruik wordt gemaakt van een uitgebreid scala aan componenten, gecombineerd met standaard behuizingen, zijn talloze ‘speciaaluitvoeringen’ direct te leveren.

Ondanks dat de nieuwe planetaire tandwielkasten in feite ‘maatwerk’ vertegenwoordigen, worden ze gekenmerkt door de korte leveringstijd van een standaard product. De nieuwe planetaire tandwielkasten kunnen worden voorzien van meer dan twintig verschillende typen flenzen voor aanbouw aan elektromotoren, waarmee vrijwel elke configuratie is te realiseren. Daarnaast zijn er reduceerhulzen waarmee conversies naar andere asdiameters mogelijk zijn. Ook kunnen op verzoek flenzen volgens klantspecificatie worden geleverd.

Daarnaast zijn de nieuwe planetaire tandwielkasten aan te sluiten op verschillende bussystemen voor digitale terugkoppeling naar (centrale) besturingen. Ander kenmerk is de robuuste opbouw, wat tot uiting komt in een lange levensduur, ook bij intensief gebruik. De levensduursmering garandeert daarbij lage onderhoudskosten en een betrouwbare, efficiënte werking. Tekeningen van de tandwielkasten zijn te downloaden uit de CAD-bibliotheek van Framo Morat, voor snelle en eenvoudige (copy/paste) opname in constructietekeningen.

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven