Ga naar hoofdinhoud

Maarten Steinbuch wint KIVI Academic Society Award

Prof. Steinbuch weet ook kinderen mee te nemen in de wondere wereld van technologie (foto: Bart van Overbeeke).

Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIvI) reikt op 18 maart tijdens de Dag van de Ingenieur de Academic Society Award uit aan prof.dr.ir. Maarten Steinbuch, hoogleraar Systeem- en Regeltechniek aan de TU Eindhoven. Prof. Steinbuch wint deze prijs voor de aansprekende wijze waarop hij de verbinding weet te leggen tussen wetenschap en maatschappij. Het is dit jaar voor het eerst dat de award wordt uitgereikt.

Prof. Steinbuch wordt onderscheiden voor zijn bijdrage aan maatschappelijk belangrijke technologische ontwikkelingen, de verbinding die hij weet te leggen tussen zijn universitaire onderzoek en projecten binnen en buiten de universiteit en de laagdrempelige en aansprekende wijze waarop hij kinderen, studenten, het bedrijfsleven en anderen hierin weet mee te nemen.

Brede expertise prof. Steinbuch

Tot zijn expertise behoren smart mobility, het ontwikkelen van zorg- en operatierobots en duurzame energietechnologie, met name kernfusie. Hij is wetenschappelijk directeur van het TU/e High Tech Systems Center en van het Competentiecentrum voor High Tech Systemen van de 3TU Federatie. Ook is hij hoofd van de groep Control Systems Technology bij de faculteit Werktuigbouwkunde aan de TU Eindhoven en de bedenker van de TU/e Bachelor, Master en PDEng opleidingen Automotive.

Prof. Steinbuch was voorzitter van de Stichting Techniekpromotie en is medeoprichter van MI-Partners en Mechatronics Academy. Diverse keren ontving hij de ‘Best-Teacher’ award. Bovendien heeft zijn onderzoeksgroep recent voor de tweede maal de excellentiestatus verkregen van een internationale wetenschappelijke commissie.

In aanmerking voor de KIVI Academic Society Award komen hoogleraren die zich onderscheiden door hun vermogen om op aansprekende wijze de verbinding tussen de wetenschap en de maatschappij te leggen. De award wordt vanaf 18 maart 2015 uitgereikt tijdens de Dag van de Ingenieur, die jaarlijks elke tweede woensdag van de maand maart plaatsvindt.

Eén reactie op “Maarten Steinbuch wint KIVI Academic Society Award

Reacties zijn uitgeschakeld.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven