Ga naar hoofdinhoud

M23-connectoren in IP67

Voor de bouw van machines en installaties ‘in het veld’ biedt Weidmüller de compacte, stevige, ronde M23-connectoren. Het assortiment omvat signaal-, voedings- en hybride connectoren. Het assortiment signaalconnectoren reikt van zes- tot negentien-pins versie, in het voedings- en hybride assortiment worden een zes-pins (5p + aarde) versie en een versie met vier voedings- en vier signaalcontacten aangeboden.

De contacten zijn altijd verguld en daardoor worden insteekcycli van minder dan 1000x mogelijk. Naargelang de variant zijn ze ingericht op nominale stroom van 8 A tot 28 A. De nominale spanning ligt tussen 100 V – 800 V. De contacten zijn in krimp- respectievelijk soldeerversie verkrijgbaar.

Alle M23-connectoren hebben een stevige metalen huls in de belangrijkste vormen: hoek-, koppeling-, apparaatconnector. Behalve gegoten varianten en SAI-verdelers met M23-connectoren zijn ook versies op maat verkrijgbaar, zoals inbouwstekkers. De stekkers zijn gebruiksvriendelijk en dat geldt ook voor het bevestigen van de EMC-bescherming.

M23-connectoren zijn voorzien van een inwendige dichting en externe trillingsbescherming – een zichtbare zwarte ring. In vergrendelde staat hebben M23-stekkers een IP-codering van IP 67 respectievelijk IP 69K overeenkomstig EN 60529 en kunnen worden gebruikt bij temperaturen tussen -40°C tot +125°C.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven