Ga naar hoofdinhoud

M12 Sensor-/actuatorbekabeling

Phoenix Contact heeft het productprogramma sensor-/actuator-bekabeling uitgebreid. De nieuwe, speciaal voor toepassing in de levensmiddelenindustrie ontworpen varianten kenmerken zich onder andere door een bijzonder glad oppervlak alsmede het gebruik van roestvaststaal 1.4404 in Hygienic Design.

De eisen die aan machines en installaties in de levensmiddelenindustrie worden gesteld zijn veel strenger dan in de standaard machinebouw. Alle oppervlakken moeten zo glad mogelijk en zonder spleten of tussenruimte zijn vormgegeven. De reiniging van de installaties vindt voor een deel plaats met agrressieve middelen om de hygiëne gedurende het complete proces te waarborgen.

Bovendien mogen de levensmiddelen of hun verpakking niet verontreinigd raken als gevolg van het contact met installatie- en machinedelen. Met Hygienic Design voldoet het nieuwe programma voor de levensmiddelenindustrie aan al deze eisen. De gebruikte materialen voldoen daarbij ook nog aan de eisen van de Amerikaanse Food And Drug Administration FDA.

Behalve de bekabeling voor Food & Beverage biedt Phoenix Contact een programma aan passieve M5-, M8- en M12-sensor-/actuatorbekabeling om alle I/O met het besturingssysteem te verbinden. 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven