Ga naar hoofdinhoud

LVD neemt Kuka-tak Solutions over

LVD neemt Kuka-tak Solutions over (foto: LVD)

LVD Company neemt de business unit Solutions over van Kuka Automation + Robots in het Belgische Houthalen-Helcheren. Speciaal daarvoor wordt het nieuwe LVD Robotic Solutions opgericht. LVD Robotic Solutions neemt ook het engineering- en projectmanagementteam van Kuka Benelux over.

Kuka Automatisering + Robots zal zich na de overname nog meer toeleggen op producten en diensten en niet langer op complete automatiseringsoplossingen. Kuka Benelux focust op robotica. De verkoop en service-activiteiten van Kuka-robots blijven dan ook als afzonderlijke entiteit van Kuka Benelux bestaan en richten zich op integrators en eindklanten, zoals LVD Robotic Solutions er een van is, stelt LVD.

Beide ondernemingen blijven opereren vanuit het kantoor in Houthalen-Helchteren.

Met de integratie van robottoepassingen in haar automatiseringsportfolio heeft LVD uit het Belgische Gullegem een volledig aanbod in handen om bedrijven in al hun productieactiviteiten te ondersteunen.

Expertise en marktbereik robotautomatisering

De overname maakt dat LVD Robotic Solutions de expertise en het marktbereik van LVD op het vlak van robotautomatisering aanzienlijk vergroot.

Het nieuwe bedrijf zal de ervaring van het Kuka-team combineren met de expertise van LVD. Dit voor het technisch ontwerpen van robotsystemen voor de plaatbewerking.

Korte doorlooptijden, snelle omzetting

De nadruk ligt hierbij op semi- of volautomatisch offline geprogrammeerde robots, korte doorlooptijden en snelle omzetting van ‘art-to-part’, van een 3D-digitaal model naar een uiteindelijk gekant onderdeel.

Met het uitgebreide portfolio en de diepgaande domeinexpertise van de nieuwe medewerkers zal LVD Robotic Solutions haar klanten ook gepaste robotica-oplossingen kunnen bieden, die ver buiten de markt van de plaatbewerking liggen. De klanten bevinden zich in de meest uiteenlopende takken van de industrie.

Verdere stap in automatiseringsstrategie

LVD zorgde in 2019, met de overname van het Italiaanse automatiseringsbedrijf Compac al voor een significante uitbreiding van het portfolio met onder meer toren- en magazijnsystemen.

De huidige oprichting van LVD Robotic Solutions is een verdere stap in deze automatiseringsstrategie met als hoofddoel betaalbare automatisering in meer toepassingen aan te bieden.

Oplossing voor tekort vaklieden

Het geautomatiseerd bewerken van diverse onderdelen en het uitvoeren van repetitief werk is een deel van de oplossing om het nijpend tekort aan geschoold personeel te omzeilen, stelt LVD. Het zorgt daarnaast voor meer arbeidsveiligheid. Door de digitalisatie van de productieflow kunnen de medewerkers zich toeleggen op opdrachten die meer waarde toevoegen.

Plaatbewerking en andere toepassingen

LVD Robotic Solutions zal zich specialiseren in gestandaardiseerde robotoplossingen voor plaatbewerking met LVD-producten, zoals Dyna-Cell, Ulti-Form en Leancell, en de programmeersoftware Cadman-SIM.

Daarnaast gaat het ook om andere industriële toepassingen, zoals het ontbramen van stukken, coaten van metalen, handlen van onderdelen in de automobielsector, koppelen van persen, aanbrengen van lijm op autoruiten, picken van onderdelen in de productielijn en verpakken.

Strategische ligging LVD

Door de overname verwerft LVD ook de 7.000 m² grote vestiging van Kuka Benelux. Houthalen-Helchteren (in de Belgische provincie Limburg) is strategisch gepositioneerd tussen Nederland en Duitsland. Het kan van daaruit heel Europa bedienen, ideaal voor klantenservice en internationaal bereik.

Het bedrijf heeft plannen voor extra investeringen om op die locatie de activiteiten verder te ontwikkelen. Zo wordt onder meer een Centre of Excellence voor robotica-automatisering op poten gezet.

Bron: Metaal Magazine

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven