Ga naar hoofdinhoud

Lustrumeditie van Lasal gebruikersdag

SigmaControl organiseerde voor het vijfde jaar op rij een gebruikersdag (foto: Sigma Control).

Begin september trof een vijftigtal engineers elkaar tijdens de Lasal gebruikersdag in Ridderkerk. Deze dag wordt jaarlijks door SigmaControl georganiseerd voor engineers die programmeren vanuit het Lasal pakket van Sigmatek. Dit is een geïntegreerde omgeving waarbij met object georiënteerd programmeren met grafische weergave volgens IEC 61131-3 op snelle en eenvoudige wijze machineconcepten kunnen worden gerealiseerd.

Waar een Lasal gebruikersdag gewoonlijk vaak bol staat van nieuwe functionaliteiten en ontwikkelen binnen het engineering pakket, werden nu ook ook verbeteringen naar aanleiding van vragen uit het veld verder uitgewerkt en geïmplementeerd. Zo kunnen vanuit Lasal met behulp van een oscilloscoopweergave real-time errors worden ontdekt.

Middels een ‘robot base’ werd vanuit Lasal een robotinterface geprogrammeerd waarmee een demo Delta Picker tijdens de presentatie in werking werd gesteld. Daarbij kon dieper worden ingegaan op positionering tijdens koppeling en het gebruik van specifieke functies en gebruik van libraries.

Voor de jubileumeditie stelde Sigmatek een aantal prototype schermen ter beschikking. De betreffende HMI aanraakschermen uit de ETT-reeks zullen worden geïntroduceerd op SPS IPC drives in Neurenberg.

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven