Ga naar hoofdinhoud

Lineaire motoren met hygiënisch design voor food-toepassingen

De SSCP lineaire motoren van roestvrij staal hebben een uitstekend thermisch gedrag (foto: Groneman)

Gebaseerd op een uitgekiend ontwerp, maken de innovatieve SSCP lineaire motoren van LinMot bij een compacte constructie meer vermogen mogelijk. Naast de al bekende hygiënische voordelen van de RVS serie, hebben de SSCP-motoren een geïntegreerde montageflens. Het montagevlak van de flens zorgt voor een verbeterd thermisch gedrag en een vereenvoudigde montage.

De nieuwe motoren zijn ontworpen voor toepassingen met hoge eisen aan materialen en beschermingsklasse. De hoge corrosiebestendigheid wordt bereikt door gebruikt te maken van roestvrij staal 1.4404 (AISI 316L). De motoren voldoen verder aan beschermingsklasse IP69 volgens DIN EN 60529. Andere voordelen zijn de motorkabel in beproefde één-kabeltechnologie en gebruik van FDA goedgekeurde polymeerlagers.

Passieve koeling

De SSCP lineaire motoren hebben een uitstekend thermisch gedrag en kunnen daarom goed passief worden gekoeld. Het intelligente ontwerp van de aandrijvingen maakt het mogelijk een vergrote rotordiameter te gebruiken bij een vaste statorafmeting, wat resulteert in betere prestatiegegevens. De gebruiker heeft de keuze tussen zeer slanke motortypes, korte constructiemodellen of bijzonder krachtige aandrijvingen.

Modulair ontwerp

Om condensvorming in de motor te voorkomen is  de motorbehuizing onder vacuüm gegoten. Wat het onderhoud van de motor betreft, profiteert de gebruiker van het modulaire ontwerp van de motoren, waarbij het lager zeer gemakkelijk kan worden vervangen. De gebruikte polymeerlagers zijn speciaal ontworpen voor gebruik in de voedings- en farmaceutische sector en zijn goedgekeurd door de FDA.

De LinMot producten worden in Nederland vertegenwoordigd door Groneman B.V. in Hengelo.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven