Ga naar hoofdinhoud

Lineaire DC servomotoren 18,4 N

Faulhaber heeft de productreeks van lineaire DC servomotoren uitgebreid met de LM 1483. Het nieuwe type past met een continue kracht van 6,2 N en een piekkracht tot 18,4 N goed in het huidige portfolio van deze fabrikant. Het totale programma lineaire DC servomotoren geeft klanten een bereik met continue kracht van 1,02 N tot 9,2 N en een piekkracht van 2,74 N tot 27,6 N.

Net als de andere modellen in deze reeks combineert de nieuwe LM 1483 een dynamische beweging (versnelling tot 220 m/s2) met hoge precisie en herhaalnauwkeurigheid (tot respectievelijk 120 µm en 40 µm).

De lineaire motor meet slechts 14 mm x 20 mm x 83 mm en heeft een roestvast stalen drijfstang met 6 mm diameter. Hij is verkrijgbaar met verschillende slaglengtes van 20 mm tot 80 mm. Een gelaste kap aan het uiteinde zorgt voor een stevige en betrouwbare koppeling met de toepassing.

Dankzij drie geïntegreerde lineaire Hall-sensoren kan de -11 versie eenvoudig worden gecombineerd met Faulhaber Motion Controllers zoals de nieuwe MC 5004 en MC 5005 en de MCLM 300x. Voor sin/cos-uitvoer is er ook een -12 versie verkrijgbaar.

Markt voor lineaire DC servomotoren

De lineaire DC servomotoren bieden een oplossing voor kleine en microtoepassingen in lineaire bewegingen. Ze combineren de dynamische bewegingsprestaties en het robuuste ontwerp van een pneumatisch systeem met de hoge betrouwbaarheid en de stilte van een borstelloze motor. Onder meer in pick-and-place toepassingen waarbij dynamische positioneringen vereist zijn, komen deze motoren goed tot hun recht.

Daarnaast zorgt de lange levensduur (miljoenen cycli) voor grote betrouwbaarheid en lage onderhoudskosten in complexe systemen zoals medische apparatuur, optica en instrumentatie.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven