Ga naar hoofdinhoud

Lier voor offshore en andere markten

Emcé introduceert een in eigen beheer ontwikkelde ‘pull in winch’ voor het op een veilige manier uitvoeren van hijs- en trekwerkzaamheden op offshorelocaties. Maar de lier is ook inzetbaar voor talloze andere toepassingen in andere branches.

Het nieuwe werktuig is ontwikkeld om te voldoen aan de vraag uit de markt naar een compact hijswerktuig met een beperkt eigen gewicht. Doordat de pull in winch maar een massa van 850 kg heeft, kan deze met behulp van een bestaande servicekraan op het platform van een platform worden gehesen.

De lier is berekend op een maximale hijs- en/of trekkracht van 8 ton en beschikt over een instelbare constante trekkracht, zodat deze ook als ‘hold back’ lier kan worden ingezet.

Elektrische lier

De pull in winch is af fabriek uitgerust met een dynamisch lastmeetsysteem zodat de operator op een display kan uitlezen welke kracht er precies op de kabel staat. Om overbelasting tegen te gaan, kan de maximaal toegestane kracht op de kabel van te voren worden ingegeven.

Bovengenoemde lier, vooralsnog leverbaar in één model, is af fabriek uitgevoerd met een elektrisch aangedreven kabelgeleiding, waarmee het natuurlijk spoelgedrag van de lijn enigszins is te beïnvloeden.

Aan de achterzijde van de lier bevindt zich een roestvast stalen schakelpaneel waarin alle besturingscomponenten zijn ondergebracht. Deze lier werkt op een voedingspanning van 380 V (50 Hz) tot 480 Volt (60 Hz). Als er op het platform geen stroom aanwezig is, kan optioneel een dieselgenerator worden meegeleverd.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven