Ga naar hoofdinhoud

Liebherr Components bouwt nieuwe fabriek in China

Liebherr bouwt nieuwe productielocatie in China. (Foto: Liebherr)

Liebherr Component Technologies is begonnen met de bouw van een nieuwe fabriek in Dalian (China). Dit zal het productsegment van Liebherr Components verder versterken. Lagers, aandrijvingen en hydraulische cilinders vanaf eind 2022 worden geproduceerd Dalian. Daarvoor zullen er nieuwe hallen met drie productielijnen worden gebouwd, evenals een kantoor en bijgebouwen. De totale vloeroppervlakte bedraagt ongeveer 44.000 m².

Lokale productiecapaciteit

“Er is een toenemende vraag van Chinese fabrikanten naar componenten voor de windindustrie en de bouwmachinesector. Om aan deze vraag te kunnen voldoen breiden we onze lokale productiecapaciteit uit. De komende jaren zullen we ook aan andere sectoren leveren”, legt Fabian Wahl uit, directeur van Liebherr Components (Dalian).

Investering

Liebherr is sinds 2002 aanwezig in Dalian en produceert momenteel aandrijfcomponenten en grondverzetmachines. Met dit bouwproject brengt het bedrijf niet alleen de productie van componenten samen in één fabriek. Het is ook een van de grootste investeringen in de regio Dalian in de afgelopen jaren.

Het officiële startpunt van de bouw van de nieuwe locatie. (Foto: Liebherr)

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven