Ga naar hoofdinhoud

Liebherr breidt programma hydrauliekcilinders uit

Liebherr levert nu een breed programma hydraulische cilinders voor zowel bouwmachines als industriële toepassingen. (foto: Liebherr)

Liebherr-Components brengt nu ook een serie hydrauliekcilinders voor drukken tot 260 bar op de markt. Daarmee breidt het merk het bestaande productportfolio uit. De fabrikant introduceert naast de bestaande serie voor 380 bar en de serie industriële cilinders volgens ISO 6022 ook een compleet cilinderprogramma dat tegelijkertijd aan verschillende branche-specifieke eisen voldoet.

Met de drie series biedt Liebherr zijn klanten een beproefde oplossing voor elke willekeurige toepassing. Hierdoor kunnen ze zelfstandig eenvoudig en snel een specifiek benodigd product configureren uit de beschikbare mogelijkheden. De brede keuze aan configuratiemogelijkheden en opties maakt bovendien een individuele applicatiespecifieke productversie mogelijk.

Terwijl de serie voor 380 speciaal is ontworpen voor zeer dynamische belastingen in bouwmachines, biedt de industrieserie volgens ISO 5022 specifieke componenten voor stationaire toepassing. De serie hydrauliekcilinders met een drukbereik van 260 bar rondt het programma af. Daarmee krijgt de klant niet alleen de beschikking over een extra serie cilinders di economische oplossingen biedt, maar ook over een breed gebruiksspectrum inzetbaar is, zowel mobiel als stationair.

Hydrauliekcilinders

De reeds bestaande serie voor 380 bar wordt hoofdzakelijk gebruikt in mobiele toepassingen. De hydraulische cilinders komen vooral tot hun recht wanneer robuuste componenten met lange levensduur in zeer dynamische toepassingen worden gevraagd. De speciaal voor gebruik in bouwmachines ontworpen ‘oog-oog-bevestiging’ garandeert een optimaal bedrijf.
Als highlight biedt Liebherr aan de cilinders optioneel te voorzien van een zelf ontwikkeld lengtemeetsysteem, LiView, dat betrouwbaar de lineaire beweging tijdens het werk bepaalt. Bovendien kunnen zuigerstangbekledingen aan de verschillende omgevingscondities worden aangepast.

Economische oplossingen

Met de serie voor 260 bar krijgen klanten een geoptimaliseerd spectrum aan hydraulische cilinders die onder veeleisende condities kunnen worden gebruikt. Met een brede keuze aan mogelijke afmetingen, bevestigingsmogelijkheden, olie-aansluitingen en zuigerstangbekledingen biedt deze serie de nodige flexibiliteit voor een breed toepassingsgebied.

De serie omvat 28 basisvarianten voor een combinatie van nominale zuigerdiameters en -stangen. Voor elke basisversie zijn in het algemeen vier bevestigingsmethoden en twee alternatieve olie-aansluitingen beschikbaar. Afhankelijk van de omgevingsinvloeden is een enkele of dubbele chroomcoating mogelijk.

Om de meest economische oplossingen voor de respectievelijk beoogde applicatie te kunnen realiseren, zijn voor de nieuwe serie echter geen functionele uitbreidingen zoals sensoren of dempingsoplossingen voorzien.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven