Ga naar hoofdinhoud

Lichtscherm voor vlakbewaking

Het VLC100 lichtscherm van Sick wordt gekenmerkt door z’n driehoekige bouwvorm, de betrouwbaarheid, functionele montagemogelijkheden en efficiënte werking. Het lichtscherm is geschikt voor overhangdetectie op pallets. Bij het verwerken van pallets kan de lading bijvoorbeeld door trillingen van de transportbanen enigszins verschuiven.

Zodra de lading buiten de contouren van de pallet steekt, moet worden gecontroleerd of de toegestane speling niet wordt overschreden. Want als dit wel gebeurt, kan dat tot grote problemen leiden bij verder transport of bij het opslaan in hoge rekken.

Het diagonaal bereik van dit op reflectortape reagerende lichtscherm is maximaal 2,8 meter. Bij die afstand bedraagt de resolutie 18 mm. Dankzij de driehoekige bouwvorm kan de VLC100 goed in of op de hoek van profielsystemen worden gemonteerd, maar ook achter machinepanelen, op plekken waar de sensor grotendeels is beschermd tegen schokken of sterke vervuiling.

De reflecterende tape wordt bevestigd aan de zijden tegenover de plaats waar de sensor is gemonteerd. De op cameratechniek gebaseerde sensor dekt het volledige oppervlak binnen de reflectortape en detecteert veranderingen in het 2D-veld dat op deze manier wordt gegenereerd.

Zender en ontvanger zijn geïntegreerd in één unit met om de lens geplaatste LED’s als lichtbron. De sensor is opgebouwd uit betrouwbare CMOS-technologie. Het geheel is eenvoudig te installeren, in te stellen en te onderhouden en snel aan te passen wanneer de applicatie wijzigt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven