Ga naar hoofdinhoud

Lichtscherm voor toepassingen tot PL d

De PSENopt II van Pilz is het eerste Type 3 lichtscherm voor toepassingen tot PL d (foto: Pilz).

Met de nieuwe generatie PSENopt II biedt Pilz het eerste Type 3 lichtscherm voor toepassingen tot PL d volgens IEC/EN 61496. De schermen beveiligen tegen het binnendringen van vingers en handen in gevaarlijke gebieden.

De lichtschermen kunnen met geschikte montagehulpen snel en eenvoudig worden geïnstalleerd. De vrijheid voor het instellen van de ‘dode zone’ maakt een flexibele montage met hogere veiligheid mogelijk.

Robuust lichtscherm

Met een schokvastheid van 50 g zijn de PSENopt II lichtschermen robuust en daarmee geschikt voor dagelijks industrieel gebruik. De bedieningsman/-vrouw kan de wezenlijke, voor een machinestop verantwoordelijke oorzaken en systeemdetecten met behulp van LED’s opsporen, waardoor stilstandtijden worden verminderd.

In combinatie met de besturingstechniek van Pilz biedt de PSENopt II een veilige en economische complete oplossing voor installaties. Met de vijfpolite aansluitingis het lichtscherm direct aan PDP 67 decentrale verdelers aan te sluiten. Verder is een veelheid aan compatibele toebehoren beschikbaar.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven