Ga naar hoofdinhoud

Lenze live webcast over energie-efficiëntie en ecodesign-richtlijn

Lenze geeft een live webcast over energie-efficiëntie en ecodesign-richtlijn

Aangezien de nieuwe richtlijn inzake ecologisch ontwerp in de zomer van 2021 in heel Europa van kracht wordt, zal de energie-efficiëntie van standaard asynchrone motoren, met name die welke ontworpen zijn voor continu gebruik, verder moeten worden verbeterd.

In de aanloop hiervan zal de machinefabrikant de mogelijkheid hebben om veel meer te bereiken dan alleen het voldoen aan de wettelijke eisen. Goede voorbereiding is het halve werk, want OEM’s kunnen machines optimaliseren met aandrijvingen welke precies zijn afgestemd op de betreffende taak. Hierdoor kan het energieverbruik in het aandrijfsysteem tot 50% worden gereduceerd en kan tevens het aantal varianten door standaardisatie enorm worden teruggebracht.

  • Lenze biedt daarom alle geïnteresseerden op woensdag 3 juni 2020 om 13.30 uur een gratis live webcast over dit onderwerp aan.

Waarborgen concurrentiepositie

De Lenze-experts gaan in algemene vragen zoals hoe de wereldwijde klimaatafspraken de wetgeving beïnvloeden, welke internationale randvoorwaarden van toepassing zijn en wat dit betekent voor de export van machines. Ook geven ze inzicht in hoe machinefabrikanten hun eigen concurrentiepositie kunnen waarborgen.

Lenze ecodesign m500
Afhankelijk van het machinetype en de specifieke eisen kan in het aandrijfsysteem een besparing tot 50% op het energieverbruik worden gerealiseerd (foto: Lenze)

De naleving van de Ecodesign richtlijn moet voor iedereen zo eenvoudig mogelijk zijn en natuurlijk tegelijkertijd duurzame verbeteringen in efficiëntie en functionaliteit genereren; de webcast is een goede eerste stap in die richting. U kunt zich hier registreren.

In archief van Lenze zijn de voorgaande webcasts terug te zien over meer trends in de machinebouw op gebied van Industrie 4.0 thema’s zoals Digital Services, Plug & Produce, Asset Administration Shell (AAS) en nog veel meer onderwerpen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven