Ga naar hoofdinhoud

Lenze en Z-IA samen in robotbesturing

Marc Vissers van Lenze Nederland (rechts) geeft een oorkonde over de samenwerking tussen Lenze en Z-IA aan Richard van Zoelen (managing director Z-IA). In het midden staat Willem van de Crommert, manager service & application van Lenze Nederland (foto: Lenze/Janet Kooren)

Op de Mocon toonde Lenze een robotapplicatie van Z Industriële Automatisering (Z-IA) die voldoet aan het Smart Industry / Industrie 4.0 principe. Z-IA en Lenze zullen de komende jaren de samenwerking verder gaan intensiveren.

Op het gebied van robotica en motion werkt Lenze al enkele jaren samen met Z-IA uit Tiel. ZIA levert zowel nieuwe als gereviseerde robots van onder andere bekende merken als Kuka, Yaskawa,  ABB en Fanuc met een eigen besturingssysteem. Het eigen besturingssysteem van Z-IA kan worden gebruikt voor de complete integratie van een robot met de machine. De rol van Lenze hierin is dat er gebruik wordt gemaakt van de modulair opgebouwde software toolbox (Lenze FAST) waarin engineers zonder veel robotkennis snel en probleemloos in staat zijn om menig applicatie te programmeren.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven