Ga naar hoofdinhoud

Lemo Connectors neemt kabelfabrikant over

Connectorfabrikant Lemo, heeft kabelfabrikant Northwire overgenomen. Een mooie combinatie (foto: Lemo)

Lemo, Zwitserse ontwerper en producent van op maat gemaakte precisieconnectoren, heeft Northwire Inc. overgenomen. De in de Verenigde Staten gevestigde onderneming is gespecialiseerd in de productie van kabels, multi-aderige kabel en spiraalkabels voor de medische, lucht- en ruimtevaart-, defensie-, energie-en industriële markten.

De overname van Northwire verbreedt het aanbod van Lemo, waardoor een volledige kabel-connector oplossing voor de klanten wordt geboden. Door het creëren van synergie tussen de bedrijven kunnen beide groeien. Samen kunnen ze kwalitatief hoogwaardige kabel-connector oplossingen ontwikkelen en aanbieden. Volgens Lemo zullen de bestaande structuren van beide bedrijven onveranderd blijven.

Lemo

Lemo en NWI brengen samen meer dan honderd jaar ervaring in. Beide ondernemingen zijn drie generaties geleden opgericht en kenmerken zich door productinnovatie. Beide zijn continu bezig met snelle respons innovatie en snel reageren op vragen uit de markt. Tegelijkertijd bieden ze een snelle levering en hoge leverbetrouwbaarheid.

Leon Mouttet begon Lemo in 1946 toen hij een patent op het push-pull zelf vergrendelende mechanisme verkreeg. Tijdens de tweede generatie organiseerde Marcello Pesci het bedrijf zodanig dat het bedrijf als ‘best in class’ wereldwijdactief. De derde generatie is in de vorm van Alexandre Pesci verantwoordelijk voor de ontwikkeling van nieuwe technologieën, marktdiversificatie en integratie van aangepaste connectors en kabeloplossingen. Het hoofdkantoor staat in Ecublens (vlak bij Lausanne) en heeft een Nederlandse vestiging in Heemskerk.

Northwire

De hoofdzetel van Northwire is in Osceola (in de buurt van Minneapolis) met een tweede vestiging in Santa Teresa (New Mexico) . Het bedrijf is in 1972 begonnen met kabels, draad, spiraalkabels kabelsamenstellingen, afgestemd op de eisen van klanten. Oprichter Ormund Kravik zag een vraag in de markt naar aangepaste technische bekabeling.

De tweede generatie, Mark Kravik, zorgde voor een hoge standaard voor kwaliteit en levertijd en stelde geen eisen aan minimale afname. Continue verbetering door het hele bedrijf heen, professionele ontwikkeling en het aangaan van technische uitdagingen zijn kenmerkend voor de derde generatie in de persoon van Katina Kravik.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven