Ga naar hoofdinhoud

LED signaalzuil

Moflash (vertegenwoordigd door Inrato) heeft het programma uitgebreid met de LEDA125 signaalzuil die direct aan te sturen is via de PLC. De basis is een compacte behuizing waarin 48 high power LED’s zijn ondergebracht die een rode, groene of oranje kleur geven. Als vierde signaal zijn twee geïntegreerde buzzers beschikbaar met een volume van 90 dB . Doordat het stroomverbruik maximaal 450 mA bedraagt, kan voeding via een PLC-uitgang verlopen en wordt een aanvullende voeding uitgespaard. De nieuweling is een aanvulling op de Spectrum IP69K LED signaalzuil waarbij de besturing is geïntegreerd.

Door slechts één polycarbonaat lens toe te passen, wordt voorkomen dat bij beschadiging kunststof delen die niet worden gedetecteerd door de metaaldetector, in het product kunnen komen. Met name de voedselverwerkende industrie heeft hiervoor belangstelling getoond om de productveiligheid te verhogen. Door de IP65 afdichting is de zuil beschermd tegen zware en natte omgevingen. De gladde lens en basis minimaliseren de ophoping van vuil en bacteriën.

Bij signaalgevers met gloeilampen bestaat de reële kans dat deze lampen doorbranden en het alarm- of statussignaal niet wordt doorgegeven, met alle gevolgen van dien. Bij de LEDA125 wordt een niet werkende lamp direct opgemerkt. Door gebruik te maken van meer LED’s is de bedrijfszekerheid van de signalen gewaarborgd. Moflash garandeert 50.000 branduren.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven