Ga naar hoofdinhoud

LabVIEW toolkit voor machine prognose

National Instruments introduceert de Watchdog Agent Prognostics Toolkit voor LabVIEW systeemontwerpsoftware, waarmee de mogelijkheden van LabVIEW voor het voorspellen van de kwaliteit en toestand van machines worden uitgebreid.

De toolkit is een resultaat van de samenwerking tussen NI en de National Science Foundation’s Industry/University Cooperative Research Center on Intelligent Maintenance Systems van de Universiteit van Cincinnati. De toolkit is geschikt om te voldoen aan de toenemende vraag van engineers naar controle en rapportage van de gezondheidstoestand van machines, constructies, componenten en systemen.

De Watchdog Agent toolkit geeft engineers een prognose-oplossing die klaar is voor gebruik, en die de technische efficiëntie van het ontwikkelen van een PHM (Prognostic & Health Management) applicatie sterk kan verhogen. De toolkit werkt met de geavanceerde signaalanalyse mogelijkheden van LabVIEW en de uitgebreide analyse van de Sound and Vibration Measurement Suite.

Het biedt een set algoritmen waaronder logistische regressie, statistische patroonherkenning, een zelforganiserende kaart, een support vector machine en een Gaussiaans gemengd model. Engineers kunnen deze algoritmen gebruiken om van machines en componenten de gezonde en storingsmodi te beschrijven. De algoritmen converteren de gegevens van meer sensoren naar samengevatte gezondheidsinformatie voor efficiënte monitoring.

De toolkit bevat ook een gezondheidsradargrafiek die de georganiseerde gezondheidswaarden van meer machineonderdelen op een enkel display toont. Behalve de integratie met de Sound and Vibration Measurement Suite, kan de Watchdog Agent toolkit historische gegevens inlezen die verzameld zijn met meethardware, waaronder CompactRIO, CompactDAQ, PXI en PCI. Het integreert ook met IOtech eZ-TOMAS Technical Data Management Streaming (TDMS) data plug-in, vibDaq van CalBay Systems en andere metingen die opgeslagen zijn in TDMS-gegevensbestanden.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven