Ga naar hoofdinhoud

Laagspanning drivesysteem

Bakker Sliedrecht presenteert op Europort 2017 een nieuw watergekoeld laagspanningssysteem voor aandrijvingen, de ABB ACS 880 inclusief de Active Filter Solution van het Sliedrechtse bedrijf. Het systeem heeft een hoge vermogensdichtheid, waardoor veel energie uit een kleine footprint komt. De ACS 880 is onderhoudsvriendelijk, omdat onderdelen snel kunnen worden uitgewisseld. Bovendien is het aandrijfsysteem in overeenstemming met toekomstige regelgeving.

Het gebruik van vermogenselektronica aan boord van schepen en in andere elektrische installaties veroorzaakt ongewenste harmonische vervorming, zoals extra verwarming van generatoren en overlast. Uiteindelijk leidt dit tot hogere operationele kosten door energieverliezen en kortere levensduur van apparatuur.

Bakker Sliedrecht ontwikkelde geïntegreerde Active Filter Solutions (AFS) die in het aandrijfsysteem kunnen worden geïntegreerd en voor lage harmonische zorgen. De actieve filteroplossingen kunnen de harmonische vervormingen op een effectieve manier verminderen door stroominjectie in de tegenfase naar de verstoring.

Retrofit kit voor drivesysteem

Aangezien het ABB ACS 600 watergekoelde aandrijfsysteem verouderd raakt, wordt het verkrijgen van reserveonderdelen voor dit drivesysteem moeilijker en duurder. Daarom heeft Bakker Sliedrecht een ‘plug and play’ retrofit kit gemaakt. Het installeren van de kit voor een 1800 kW aandrijfsysteem duurt ongeveer een week.

Kernelement van de retrofit kit is de ACS 880 watergekoelde module. Dit element wordt in de bestaande kast geïnstalleerd met behulp van een mechanische kit die past bij de exacte afmetingen van de kast. Om tijd en kosten te besparen wordt de bestaande bekabeling in de kast aangesloten op de nieuwe ACS 880-module. De retrofit is bedoeld voor schakelkasten voor drives, waardoor het verstoren van andere delen van het vaartuig wordt beperkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven