Ga naar hoofdinhoud

KWx breidt uit met netwerktesters

KWx is aangesteld als master distributeur voor Ideal Networks netwerktesters in de Benelux (foto: KWx).

KWx is per begin 2015 aangesteld als master distributeur voor Ideal Networks in de Benelux. De productrange reikt van simpele ‘netwerk multimeters’ (wire mappers) tot certificeringstesters voor koper en glasvezel netwerken. De producten zijn leverbaar via de (elektro)technische groothandel en specialistische dealers.

Het uitvoeren van een inspectie of test bij oplevering van een technische installatie wordt steeds meer gemeengoed. Vanuit een opdrachtgeven gezien biedt dit een garantie dat werkzaamheden correct zijn uitgevoerd. De installateur kan door middel van inspectie aantonen dat op dat moment de installatie aan alle eisen voldoet. Ook worden fouten in installaties en daaraan gerelateerde faalkosten voorkomen.

Netwerktesters

Op het gebied van netwerktesters was er in de Benelux tot op heden niet veel keuze. Slechts een enkel merk is actief op deze markt. Reden voor KWx om een samenwerking aan te gaan met Ideal Networks, dat onder meer in Duitsland en Groot Brittannië tot de top twee merken op het gebied van netwerk testers behoort.

Ideal Networks is onderdeel van Ideal Industries. Dit concern heeft meerdere activiteiten in technische producten en is sinds de oprichting in 1916 nog steeds een familiebedrijf. Ideal Networks is mede ontstaan door de overname van onder andere Trend Communications en Wavetek.

KWx is actief op veel gebieden van test- en meetinstrumentatie. Het bedrijf levert instrumenten voor elektrotechnische toepassingen van merken als Gossen-Metrawatt, Chauvin Arnoux en Metrel. Mede door de overname van Rato is KWx ook actief geworden met Flir warmtebeeldcamera’s. Maar ook bij inspectie door middel van ultrasone technieken heeft KWx een positie verworven.

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven