Ga naar hoofdinhoud

Kuka pretparkrobot komt naar TechniShow (video)

Met de Kuka Coaster laat Kuka zien dat robots niet alleen in de industrie een rol kunnen spelen. (foto: Kuka)

Om bezoekers de laatste noviteiten en technologieën in automatisering en robotisering te laten ontdekken, heeft Kuka de Kuka Coaster in het leven geroepen. Deze attractie garandeert actie, entertainment en veiligheid voor alle leeftijden. De robotfabrikant brengt de pretparkrobot naar de komende TechniShow.

De bewegingen van de robot kunnen naar wens van de passagier worden uitgevoerd – van simpele draaibewegingen voor kinderen tot indrukwekkende toeren voor de echte adrenalinejunkies.

Met slechts één druk op de knop voert de Kuka Coaster de beweging uit die de mensen graag willen. Een pretparkattractie op maat gemaakt voor elke individuele bezoeker. Kuka laat hiermee op een dynamische manier zien hoe ruim de toepassingsmogelijkheden zijn van industriële robots.

Automatiseringsoplossingen

Als automatiseringsspecialist lost Kuka al jarenlang de productieproblemen van haar klanten op. Het bedrijf wil klanten met efficiënte en moderne automatiseringsprocessen op weg naar succes helpen. Dit kan gaan van lastoepassing tot 3D-printing en mens-robot samenwerking. En pretparken.

Kuka bouwt industriële robots in talrijke varianten met de meest uiteenlopende payloads en reikwijdten. Er zijn robots met een nuttig draagvermogen tot 3 kg (de Agilus reeks) en robots die een belasting tot 1300 kg aankunnen (de Fortec reeks). Daarbuiten levert het bedrijf robots die geschikt zijn om met mensen samen te werken zonder de vereiste veiligheidsomheiningen. Hieronder valt bijvoorbeeld de collaboratieve robot LBR iiwa.

Pretparkrobot op TechniShow 2020

Kuka vindt het belangrijk om mee te doen aan TechniShow. Dit is de grootste vakbeurs van de Benelux in industriële productietechnieken, automatisering en robotisering en daarom wil het bedrijf niet ontbreken. Wat het de bezoekers wil meegeven, is dat geen probleem, toepassing of industrie onmogelijk is voor Kuka. Samen met de klant zoekt men voor ieder probleem een oplossing.

Met de Kuka Coaster toont Kuka dat ook niet standaard toepassingen met zijn robots zijn uit te voeren. Onderstaand filmpje toont de Kuka Coaster in actie. Maar als u verwacht de redactie te zien plaatsnemen in de attractie, dan moet zij u teleurstellen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven