Ga naar hoofdinhoud

Kuka introduceert IP69 robot

De Kuka KR Quantec nano F exclusive is een robot met de hoogste afdichtingklasse en bestand tegen stof, water, hitte en agressieve reinigingsmiddelen. Hij is ervoor gemaakt om in extreme omstandigheden te werken in gieterijen, smederijen, staalfabrieken of om te worden ingezet in industriële wascellen. Het nieuwste lid van de Kuka KR Quantec Foundry familie is een aanvulling op de reeds brede range Foundry robots van Kuka.

De nieuwe robot voldoet aan de afdichtingsklasse IP69 en heeft een combinatie van IP69/IP67 afdichtingen in de pols van de robot. Volledige ingekapselde servomotoren, overdruk in de robotarm, een coating bestand tegen alkalische stoffen en zuren, dubbele Viton afdichting en een geïntegreerde bekabeling, de KR Quantec nano F exclusive zet een nieuwe standaard bij automatiseringsoplossingen in zware omstandigheden.

IP69 robot

Het compacte bereik van 2.100 mm en een laadvermogen van 120 kg maken de zesassige robot tevens geschikt voor het werken in kleine ruimtes met zware lasten. Met een herhalingsnauwkeurigheid van 0,06 mm behoort de Quantec nano F exlusive tot één van de meest precieze robots in zijn klasse.

De IP69 robot heeft als optie een robuust, dicht tegen de robotarm aan te monteren, extern kabeldoorvoersysteem dat voorzien kan worden van divers leidingwerk. De Foundry robots kunnen door hun specifieke eigenschappen een belangrijke bijdrage leveren aan het behouden van de mondiale concurrentiepositie van gieterijen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven