Ga naar hoofdinhoud

KTR presenteert nieuw jaarboek

KTR heeft een nieuwe editie van zijn KTR360° jaarboek uitgebracht (foto: Paul Quaedvlieg).

Sinds een aantal jaren presenteert koppelingen-, remmen- en koelspecialist KTR een aantal nieuwe ontwikkelingen en spectaculaire recente toepassingen in zijn KTR360° jaarboek. Onlangs verscheen de editie 2017. Dit jaar siert een uitklapfoto van de Bugatti Chiron het omslag van de uitgave. En inderdaad, ook daar zit een koppeling van KTR in.

Het jaarboek, dat een aantal jaren geleden voor het eerst verscheen op initiatief van Hans Hagedoorn van KTR Benelux, beschrijft een aantal mooie voorbeelden van niet altijd even alledaagse toepassingen van de componenten van het merk. Het jaarboek telt 48 pagina’s tekst in het Duits en het Engels en is voorzien van goed fotomateriaal. Het toont tevens aan dat KTR het stadium van kleine balgkoppelingen al lang is ontgroeid.

De uitgave start met organisatorische ontwikkelingen. In Chili is sinds 1 januari een eigen vestiging actief, maar die mag wel ’s werelds grootste kopermijn (625 km2) tot het klantenbestand rekenen. In oktober vond de opening van een productiebedrijf in Taiwan plaats, waar al tien jaar een verkooporganisatie actief is. In 2017 werd ook het vijftigjarige bestaan van de Rotex klauwkoppeling gevierd.

Nieuwe toepassingen

Het jaarboek vervolgt met een toepassing van een Bowex Elastic flenskoppeling in de hybride aandrijving die als retrofit in Londense dubbeldekkers wordt ingebouwd. Met de hybride aandrijving is het icoon van London 40% zuiniger dan zijn dieselmechanische voorganger. Maar KTR schuwt ook nóg groter werk niet, getuige de toepassing van stalen tandkoppelingen in de boegschroeven die Kawasaki Heavy Industries bouwt voor oceaanschepen.

In de reeds genoemde kopemijn in Chili worden verschillende typen koppelingen van het merk uit Rheine toegepast. Iets kleiner is de metalen balgkoppeling die in de Bugatti Chiron is ingebouwd. Weer een stuk groter zijn de diverse koppelingen, remmen en hydraulische aggregaten die het Spaanse bedrijf Magallanes Renovables gebruikt in zijn Ocean_2G, een platform dat de kracht van getijdestromen omzet in elektrische energie.

Het jaarboek sluit af met de toepassing van diverse koppelingen in de nieuwe kabelbaan naar de Zugspitze en een beschrijving van olie-/luchtkoelers in 3 MW windturbines.

Wie een exemplaar van het jaarboek wenst te ontvangen, kan dat aanvragen bij KTR Benelux.

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven