Ga naar hoofdinhoud

KTR opent nieuwe fabriek voor koelers in China

De openingsceremonie voor de nieuwe fabriek voor koelers van KTR in Jiaxing (foto: KTR)

KTR heeft een nieuwe fabriek voor koelers geopend in Jiaxing, ongeveer 100 km ten zuidwesten van Shanghai. In oktober begon de productie van de eerste prototypen in de nieuwe, ongeveer 9.000 m2 grote productiehal. Vanaf begin 2019 worden daar multimediumkoelers voor bouw- en landbouwmachines en olie-/luchtkoelers voor de stationaire hydrauliek gebouwd.

Volgens de planning wordt per maand 200 ton aluminium tot hoogwaardige koelsystemen verwerkt. KTR heeft hiertoe geïnvesteerd in een modern machinepark.

Volgens KTR-directrice Nicola Warning kan het bedrijf hier ook kleine series vergaand geautomatiseerd en daarmee op een constant hoog kwaliteitsniveau produceren. Voorwaarde hiervoor is ook de nauwe samenwerking van de constructeurs en ontwikkelaars op het hoofdkantoor van KTR in Rheine met de productiespecialisten in Jiaxing.

Warning benadrukt dat de engineering van de high performance koelers net als voorheen in Rheine plaatsvindt. Dat geldt voor zowel de speciale uitvoeringen als voor de standaard koelers. De productie zal echter uitsluitend in Jiaxing gebeuren.

Fabriek voor koelers

Met de nieuwe koelerfabriek versterkt KTR de zelf opgelegde expansiekoers voor China. In 2016 werd de nieuwe fabriek voor koppelingen en remmen in Jiaxing in bedrijf genomen. Het in totaal 30.000 m2 grote perceel combineert productie, montage en logistiek en voor geselecteerde producten ook R&D-activiteiten.

KTR wil Jiaxing over een lange periode gebruiken als productie- en logistieke locatie, om van daaruit geheel Oost- en Zuidoost-Azië en ook Australië te voorzien van op maat gemaakte aandrijfoplossingen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven