Ga naar hoofdinhoud

KSB Nederland gecertificeerd voor reparatie Ex-pompen

KSB Nederland is nu IECEx-gecertificeerd voor de reparatie van Ex-pompen. (Foto KSB)

KSB Nederland is door DEKRA gecertificeerd voor het uitvoeren van reparaties aan Ex-pompen. De IECEx-certificering geldt voor reparaties aan zowel eigen fabricaat pompen als pompen van derden.

Met de certificering speelt KSB Nederland in op de vraag van een groeiend aantal klanten dat er zeker van wil zijn dat ook na revisie hun pomp betrouwbaar kan worden ingezet in explosiegevaarlijke (ATEX-)omgevingen. Dergelijke omgevingen, ook wel Ex-zones genoemd, komen onder meer voor in de petrochemische industrie, bij olie en gaswinning, maar ook in stofrijke omgevingen en plaatsen waar ontvlambare gassen aanwezig kunnen zijn.

Pompen die geschikt zijn voor dergelijke Ex-zones zijn zo geconstrueerd dat ze geen ontsteking door bijvoorbeeld mechanische of elektrische vonken kunnen veroorzaken. Deze veiligheidsfunctie moet ook na het uitvoeren van reparaties blijven gelden. Dat kan alleen wanneer de explosieveilige pomp wordt gerepareerd volgens de daarvoor geldende norm NEN_EN_IEC 60079-19 (Explosieve atmosferen – Deel 19: Reparatie, revisie en renovatie van materieel).

IECEx-certificering

Om tot IECEx-certificering te komen, heeft KSB Nederland in samenwerking met DEKRA de processen, procedures en rapportages aangepast en hebben alle medewerkers van de KSB Service-Centers scholing gekregen en examen gedaan in de ATEX richtlijnen en de verschillende productie- en reparatienormen. De certificatie-audit werd op 23 mei succesvol afgerond, waarmee het IECEx-certificaat (nr. IECExDEKS0027) werd behaald.

KSB Nederland

KSB Nederland biedt betrouwbare pompenservice en motorenservice. Naast reparatie van Atex-gecertificeerde opstellingen, verzorgen de Service-Centers ook een omvangrijke aggregatenservice waarmee de veiligheid bij mechanische en elektrotechnische componenten wordt gegarandeerd.

KSB is één van ’s werelds meest vooraanstaande producenten van pompen, afsluiters en bijbehorende systemen voor industrie en gebouwentechniek, water- en afvalwaterbeheer alsmede energietechniek en mijnbouw. Het concern is met eigen verkooporganisaties, productie- en servicebedrijven op alle continenten vertegenwoordigd. De Nederlandse dochteronderneming KSB Nederland is gevestigd in Zwanenburg.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven