Ga naar hoofdinhoud

Krachtige robotbesturing met software

Valk Welding introduceert de nieuwe Panasonic G3 robotbesturing. Belangrijkste kenmerk van deze nieuwe besturing voor de Panasonic lasrobots is de ontwikkeling van G3 Weld Navigation software en het Active Wire lasproces. Met de G3 Weld Navigation software zorgt Panasonic voor een vergaande vereenvoudiging en versnelling van het programmeertraject van haar Tawers lasrobots.

De software bepaalt aan de hand van de opgegeven materiaalsoort, -dikte en gewenste type verbinding, zelf de juiste parameterinstellingen voor stroomsterkte, voltage en lassnelheid. Tevens wordt een advies getoond voor de juiste toortshoek en ‘offset’ van het TCP om een goede lasnaad te verkrijgen.

Daarmee is het niet langer meer nodig om voor ieder programma voor de lasrobot alle lasparameters in te stellen of gebruik te maken van tabellen. Daarmee voegt Panasonic een nieuwe dimensie toe aan het programmeren en de inzet van robots in het lasproces. G3 Weld Navigation is een standaard functie in de nieuwe Panasonic G3 robotbesturing.

Zelfs medewerkers zonder dat specifieke lastechnische kennis kunnen met G3 Weld Navigation op een teach pendant of op een PC, op een eenvoudige manier een programma voor een Panasonic lasrobot maken. Daarmee past G3 Weld Navigation binnen het Easy Programming concept van Valk Welding, waarmee de lasrobotintegrator een oplossing biedt voor het krimpende aanbod van vakmensen met lastechnische ervaring.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven