Ga naar hoofdinhoud

Krachtige combinatie van Nord voor meng- en roerprocessen

De combinatie MaxxDrive industriële reductor met nieuwe Safomi-IEC adapter is speciaal ontwikkeld voor mengers (foto's: Nord Drivesystems)

Nord Drivesystems heeft een krachtige combinatie ontwikkeld voor gebruik in meng- en roerprocessen: de combinatie MaxxDrive industriële reductoren met nieuwe Safomi-IEC adapter is speciaal ontwikkeld voor mengers voor het verbeteren van de bedrijfszekerheid en het terugdringen van slijtdeelvervanging. In combinatie met de Nordac Flex SK 200E frequentieomvormer voor het vermogensbereik tot 22 kW, komt hiermee een flexibele unit met weinig onderhoud beschikbaar.

MaxxDrive industriële reductoren, die al tien jaar deel uitmaken van het Nord programma, leveren hoge uitgaande koppels van 15 tot 282 kNm en garanderen een soepele werking, zelfs onder veeleisende omstandigheden. Het FEM geoptimaliseerde en compacte ontwerp maakt bedrijf onder extreme externe belastingen mogelijk. Voor roertoepassingen wordt een combinatie met de Safomi IEC adapter (Safomi = Sealless Adapter For Mixers) aanbevolen, waarin een olie-expansiekamer is geïntegreerd.

Geïntegreerde olie-egalisatievolume

Safomi is beschikbaar voor MaxxDrive parallelle reductoren in de bouwgrootten 7 tot 11 en omvat maximale uitgaande koppels van 25 tot 75 kNm. Safomi overtuigt door zijn compacte en eenvoudige constructie en het geïntegreerde olie-egalisatievolume, waardoor olietanks en leidingen of de voor lekkage en slijtage gevoelige asafdichting tussen reductor en IEC cilinder niet meer nodig zijn.

Minder onderhoud

Toepassing van de Safomi-IEC adapter in plaats van de standaard IEC adapter op de roerwerkaandrijving verhoogt de bedrijfszekerheid en verlaagt de onderhoudskosten. Niet alleen is het oliepeil en dus het vereiste olievolume lager, maar omdat er minder componenten nodig zijn is er ook minder inbouwruimte nodig.

Flexibele installatie

Voor de verdere vermindering van slijtageonderdelen en aangesloten componenten adviseert Nord een combinatie van de MaxxDrive industriële reductor, de Safomi-IEC adapter, een aandrijfmotor en de Nordac Flex SKE200. De frequentieomvormer kan flexibel worden geïnstalleerd en beschikt over een hoog vermogensbereik en een ruime keuze aan optionele functies en accessoires. De SK 200E kan zonder schakelkast direct op de motor worden gemonteerd.

Nord Drivesystems SKE200
de Nordac Flex SKE200

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven