Ga naar hoofdinhoud

Korte LinMot motoren in roestvast staal

LinMot heeft het programma uitgebreid met korte lineaire motoren in roestvast staal. (foto: Groneman)

LinMot breidt het programma in roestvast staal uit met korte lineaire motoren, PS01-37Sx60F-HP-SSC en de PS01-37Sx120F-HP-SSC. De toevoeging van de roestvast stalen optie maakt het gebruik in de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie mogelijk. De motoren kunnen worden toegepast in ruwe of corrosiegevoelige omgevingen en gereinigd met alle standaard industriële reinigingsmiddelen.

Als de aansluiting van een waterkoelsysteem niet gewenst of noodzakelijk is, zijn deze nieuwe roestvast stalen korte motoren een uitkomst. De thermische dissipatie van deze motoren is middels gecalculeerde aanpassingen in het ontwerp aanzienlijk verbeterd. De geïntegreerde montageflens maakt een flexibele montage in verschillende posities mogelijk en biedt het nodige oppervlak voor een efficiënte warmteafvoer.

De grotere diameter van de slider die bij deze motoren wordt gebruikt, resulteert in een toename van de piek- en continue kracht. Tegelijkertijd behoren de statoren met een totale lengte van 120 mm of 180 mm tot de meest compacte uitvoering in de roestvast stalen serie.

Roestvast staal

Om de vorming van condens in de motor te voorkomen, werd het motorhuis onder vacuüm gegoten. Hierdoor blijft de stator vrij van luchtbellen, waarin zich als gevolg van veranderende temperaturen condensatie zou kunnen vormen. Voor wat betreft het onderhoud van de motor, profiteert de gebruiker van de modulaire opbouw, waarbij het lager eenvoudig kan worden vervangen. Het gebruikte glijlagermateriaal is ontwikkeld voor de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie en en voldoet aan de FDA-eisen.

Voor de constructie van een complete lineaire geleidingseenheid biedt LinMot tevens de juiste geleiding uit roestvast staal. Deze bieden een hoge geleidingsnauwkeurigheid en maken dynamische en precieze positionering van de last mogelijk. In de loop van het jaar zullen ook twee varianten van het grotere motortype PS01-48 motor op de markt worden gebracht.

De LinMot motoren zijn verkrijgbaar bij Groneman in Hengelo.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven