Ga naar hoofdinhoud

Koppelbewaking voor Bauer motorreductoren

Bauer Torque Control 4.0 kan uitgebreide gebruiksdata verzamelen en delen met een overkoepelend besturingsnetwerk (foto: Bauer Gear Motor).

Wie motorreductoren voor Industrie 4.0 wil gaan gebruiken en op SPS IPC Drives rondstruint, moet Torque Control 4.0 van Bauer Gear Motor eens bekijken. De in de klemmenkast ingebouwde koppelbewaking kan uitgebreide gebruiksdata verzamelen en delen met een overkoepelend besturingsnetwerk.

Een snelle koppelmeting dient om de aandrijving uit te schakelen en de aangesloten apparatuur tegen overbelasting te beschermen. De meting maakt ook een adaptieve lastregeling mogelijk om de motor efficiënter te laten werken. Er staat een demonstratiemodel op de stand om te laten zien welke voordelen de volgende generatie technologie biedt.

Op de stand in Neurenberg van Bauer Gear Motor, onderdeel van Altra Industrial Motion, zijn ook oplossingen voor uitdagende toepassingen te zien. Op de stand is een IP68 motorreductor in werking, onder water, om te bewijzen hoe goed hij functioneert in toepassingen met water en waterzuiveringen.

Voor industrieën die meer hygiëne vereisen, toont Bauer oplossingen met een IP67/69K beschermingsklasse, die vooral bestemd zijn voor de levensmiddelensector. Een draaiende aseptische aandrijving in een waterbak toont aan de motorreductor bestand is tegen de onvermijdelijke afspuitbeurten.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven