Ga naar hoofdinhoud

Kogel- en naaldventielen van Parker met ISO 15848-1 klasse C

Parker ontvangt ISO 15848-1 klasse C-certificering voor lage uitstoot voor industriële kogel- en naaldventielen (foto: Parker)

Parker Hannifin onthult een serie ventielen die zijn getest volgens ISO 15848-1 klasse C, een norm die de metingen, beproevingen en kwalificatieprocedures voor voortvluchtige emissies van industriële ventielen beschrijft. De klasse C-ventielen vormen een aanvulling op de bestaande oplossingen van Parker voor de strengere aanduidingen van leksnelheid van klasse A en B, terwijl de vereiste investering van de klant wordt geminimaliseerd.

Voor bedrijven die actief zijn in de chemische, petrochemische of aardgasindustrie behoren milieudoelstellingen, wettelijke eisen en de veiligheid van de werknemers of fabriek tot de redenen voor het minimaliseren van de uitstoot van industriële ventielen in de atmosfeer.

ISO 15848-1 klasse C-certificering

Om de ISO 15848-1 klasse C-certificering te behalen, moet een ventiel minder dan een bepaalde leksnelheid vertonen gedurende een vooraf gedefinieerd aantal handelingen (cycli). Bovendien moet het ventiel binnen deze limiet blijven terwijl het vooraf gedefinieerde temperatuurschommelingen doorstaat. Zowel Parker Hi-Pro kogelkranen als H-serie naaldventielen voldeden aan de criteria en zijn nu ISO 15848-1 klasse C-gecertificeerd. Het Hi-Pro kogelventiel heeft bij een testtemperatuur van -50 °C met succes een test van 205 cycli doorstaan, waarbij een leksnelheid van het steelafdichtingssysteem van 1,2 x 10-6 is bereikt, en heeft bij een testtemperatuur van +160 °C een test van 205 cycli doorstaan, waarbij een leksnelheid van het steelafdichtingssysteem van 1,0 x10-6 is bereikt. Het naaldventiel uit de H-serie heeft bij kamertemperatuur met succes een test van 205 cycli voltooid, waarbij een leksnelheid van het steelafdichtingssysteem van 2,0 x 10-6 is bereikt. Beide ventielen werden getest met helium als testmedium.

Hi-Pro-kogelkranen

De hoogwaardige Hi-Pro-kogelkranen van klasse C van Parker bieden bij lage temperaturen een volledig nominale werkdruk tot 414 bar, voor een 100% gasbeldichte afsluiting en continue herhaalbare prestaties. Lekpaden in de behuizing worden tot een minimum beperkt door het tweedelige ontwerp waarbij de kwaliteit is gegarandeerd.

Handventielen met naaldpatroon

De handventielen met naaldpatroon uit de H-serie van Parker bieden dezelfde kwaliteit, betrouwbaarheid en waarde. Dat maakt voor veel media een nauwkeurige stroomregeling in toepassingen met een laag debiet mogelijk. De naaldventielen zijn standaard voorzien van metaal-op-metaalzittingen om een 100% gasbeldichte afsluiting te waarborgen.

Montagetechnologie

Beide ventielseries zijn voorzien van volledig geïntegreerde buisverbindingen die gebruikmaken van de vele voordelen van de bedrijfseigen A-LOK-montagetechnologie (met twee verbindingsstukken) of CPI-montagetechnologie (met één verbindingsstuk) van Parker. Deze belangrijke technische eigenschap maakt niet alleen een snelle installatie mogelijk, maar zorgt ook dat conische schroefdraden en schroefdraadafdichtmiddel niet meer nodig zijn, waardoor er geen kans is op een extern lekpad. Dit kan de totale uitstoot van fabrieken verder verminderen.

Ontwerp van de pakking

Een andere technische eigenschap van de ventielen die de ISO 15848-1 klasse C-accreditatie ondersteunt, is het robuuste ontwerp van de pakking rond de steel. De steel in industriële ventielen is een bewegend onderdeel, dus een stevig omringend afdichtingsconcept is van cruciaal belang om lekken tijdens beweging te voorkomen en om het aantal cycli en temperatuurschommelingen zoals beschreven in de ISO 15848-1 klasse C-norm te doorstaan.

Met deze ontwikkeling kunnen procesinstallaties, systeemintegratoren en aardgasdistributeurs gebruikmaken van de ISO 15848-1 klasse C-gecertificeerde kogel- en naaldventielen die uitstoot minimaliseren en de veiligheid verbeteren.

Ook interessant: Nieuwe oplossing van Parker Hannifin voor de automatisering van hydraulische processen

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven