Ga naar hoofdinhoud

Klantbeleving is het kloppend hart van nieuw Europees hoofdkantoor Fluke

Fluke heeft een een customer experience centre van 400 m2 geopend (foto: Fluke)

Het nieuwe Europese hoofdkantoor van Fluke, gevestigd in Eindhoven, is de bakermat van een 400 vierkante meter omvattende Experience Center. Klanten kunnen niet alleen kennismaken met alle beschikbare instrumenten, maar ze kunnen ook meteen ervaringen opdoen in realistische omgevingen.

Fluke heeft de opening aangekondigd van zijn nieuwe Europese hoofdkantoor in Eindhoven, Nederland. Het wordt door Fluke’s strategische ondersteunings- en trainingsmanager Eric van Riet omschreven als een droom die uitkomt. “Wat we wilden is dat klanten onze instrumenten zouden kunnen ervaren in een omgeving die zo dicht mogelijk de realiteit benadert. Om te laten zien waar en hoe onze producten worden toegepast en welke trainingsmogelijkheden we kunnen bieden.”

Hands-on omgeving

De individuele omgevingen waarin elk van Fluke’s instrumenten worden toegepast, zijn opnieuw onder de loep genomen in het hart van het gebouw. Van geminiaturiseerde elektrische onderstations tot kleine productie-eilanden; voor elk is een specifieke meetopstelling opgezet.
“De beste manier om training aan te bieden is in een hands-on omgeving zoals dit. Dit werkt prima en onze klanten zijn erg tevreden over de ervaringen die ze hier opdoen”, zegt Van Riet. Het centrum werd ontwikkeld vanuit een passie voor klanten om ze aan te sporen om optimaal gebruik te maken van de producten van Fluke en biedt een buitengewone trainingsomgeving.

Van geminiaturiseerde elektrische onderstations tot kleine productie-eilanden; voor elk is een specifieke meetopstelling opgezet (foto: Fluke)

Miniatuuromgeving

De omgevingen bestaan uit een kleine geautomatiseerde productie-eenheid, een industrieel eiland met een door een motor aangedreven pomp die water onder een bepaalde druk rondpompt, een traditioneel datacentrum, alsook een uitstapje naar “digital ceiling” networking. Er is een geminiaturiseerd hoogspannings onderstation, compleet met ingewikkelde ge-3D-printe schaalmodellen en een Tesla-spoel voor het simuleren van corona. Er is een elektrische werkplaats die wordt gevoed door een zonnepaneel, compleet met een kijkje naar een snelweg en een laadsysteem voor elektrische auto’s.
Elk instrument van Fluke kan worden gedemonstreerd in de omgeving waarvoor het specifiek werd ontwikkeld, zoals een Precision Acoustic Imager, contactloze spanningsmeters of warmtebeeldcamera’s waarover Aandrijftechniek al eerder berichten heeft geplaatst.

Elk instrument van Fluke kan worden gedemonstreerd in de omgeving waarvoor het specifiek werd ontwikkeld.

Studenten

Studenten die een interne opleiding volgen krijgen de kans om het vak te leren door mee te helpen aan het programmeren van de automatisering van de fabrieksopstellingen in dit Europese belevingscentrum. Recent afgestudeerden werken nu nauw samen met de groep voor het ontwikkelen van toekomstige productinnovaties. “Het is een smeltkroes geworden voor het uitwisselen van verbazingwekkende ideeën”, zegt Van Riet.

Experience Center Fluke

De industriële Brainport Campus in Eindhoven – thuisbasis van het nieuwe hoofdkantoor van Fluke – is een unieke campus met het beste van de high-tech maakindustrie, samengebracht onder één dak. Het Fluke Europese belevingscentrum vormt het hart van de Fluke kantooromgeving.
Eric van Riet geeft het toe, “Ons Europese belevingscentrum zou niet mogelijk zijn geweest zonder de hulp van een aantal briljante partnerbedrijven die hebben meegeholpen om deze droom te realiseren.”

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven