Ga naar hoofdinhoud

Keba en Weidmüller breiden samenwerking uit

Lachende gezichten bij de samenwerking. Van links naar rechts Michael Matthesius (Weidmüller), Gerhard Luftensteiner (Keba), Volker Bibelhausen (Weidmüller) en Christian Gabriel (Keba) (foto: Weidmüller).

Weidmüller en Keba zullen hun samenwerking bij de digitalisering en automatisering op het gebied van industriële automatisering uitbreiden. Door de samenwerking willen beide bedrijven hun portfolio’s aanvullen, met name voor de machine- en installatiebouw. Bovendien willen ze de toepassing van kunstmatige intelligentie in de automatisering bevorderen.

Weidmüller is content dat het een ervaren partner in de industriële automatisering heeft , die helpt de eigen competentie in de automatisering aan te vullen. De combinatie van Weidmüller U-Control met de Keba Engineering Suite ondersteunt de klanten bij het realiseren van uitdagende automatiseringsconcepten en Industrie 4.0 oplossingen. Door de samenwerking zijn de klanten er zeker van dat een plus een hier meer dan twee is.

Samenwerking

Met de samenwerking streven Weidmüller in Detmold (D) en Keba in Linz (A) naar een gecoördineerd aanbod voor de machine- en installatiebouw in hun respectievelijke markten. Daarbij werden de partners relevante componenten van hun portfolio’s wederzijds ter beschikking stellen. Keba zal hierbij zijn open software-oplossingen en onderdelen van zijn besturingsstructuur en Weidmüller vooral zijn U-Mation productfamilie en Industrial Analytics aanbod inbrengen. In de verdere ontwikkeling van het product-, oplossingen- en dienstenaanbod zullen beide ondernemingen nauw samenwerken.

Keba is gespecialiseerd in de industriële automatisering, met als zwaartepunten seriële machinebouw, robotica, kunststoftechniek, bancaire automatisering, elektromobiliteit, logistiek, de lotterijwereld en besturingen voor verwarmingen. Weidmüller is sterk in automatiserings-, digitaliserings-, communicatie- en verbindingscomponenten, software en oplossingen voor met name industriële omgevingen. Beide ondernemingen zijn familiebedrijven.

Keba wordt in Nederland vertegenwoordigd door Abi in Haarlem, Weidmüller heeft een Nederlandse vestiging in Hilversum.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven