Ga naar hoofdinhoud

KEB Automation frequentieregelaar met encoderless safety

Met de Combivert F6 Drive PRO biedt KEB Automation een all-in-one oplossing voor asynchrone, synchrone, IPM, en synchrone reluctantie motoren, met of zonder encoder. De Combivert F6, voor vermogens van 2,2 kW tot 450 kW, is beschikbaar in lucht- en vloeistofkoeling en in opbouw en doorsteek versie.

De Combivert F6 Drive PRO frequentieregelaar ondersteunt diverse bussystemen, waaronder EtherCAT, Profinet, Powerlink, Ethernet/IP en CAN. Bovendien beschikt de drive over een ruime keuze aan safety functies. Sommige functies zijn beschikbaar zonder encoder, zoals STO, SBC en snelheidsgerelateerde veiligheidsfuncties.

De encoderless safety functie is een flexibele, efficiënte en economische oplossing die in een groot aantal toepassingen kan worden gebruikt. Dankzij de encoderless safety van de Combivert F6 PRO is een veilige werking van uw machines gegarandeerd.

Encoderless safety

Encoderloze veiligheidsfuncties kunnen in diverse toepassingen worden gebruikt. Zo kunnen bij CNC-bewerkingscentra meerdere bewerkingsstappen op één werkstuk worden uitgevoerd. Zij omvatten onder meer functies van draaibanken, frees- en boormachines en zijn bijvoorbeeld geschikt voor de volledige bewerking van materialen zoals hout, kunststof, glas of metaal. Veilige functies zijn exemplarisch voor bewerkingsmachines:

 • SLS (Safely-Limited Speed)
  Met de SLS-functie bewaakt de aandrijving het toerental veilig. Als de ingestelde snelheidslimiet wordt overschreden, vindt een fout reactie plaats die tijdens de projectplanning is gedefinieerd. De SLS-functie beschermt gereedschap tegen te hoog toerental.
 • SLA (Safely-Limited Acceleration)
  De SLA-functie bewaakt de acceleratiehellingen. Hij voorkomt dat de motor tijdens het accelereren de ingestelde grenzen overschrijdt.
 • SS1 (Safe Stop 1)
  Het stoppen van de aandrijving wordt veilig bewaakt door de SS1-functie. Het koppel wordt dan uitgeschakeld (veiligheidsfunctie STO is geactiveerd).
 • SDLC (Safe Door-Lock Control)
  De SDLC-functie kan worden gebruikt als motorkapvergrendeling van de machine, waarbij de motorkap alleen wordt geopend wanneer de motor veilig tot stilstand is gekomen (bijvoorbeeld voor gereedschapswissel).
 • SSM (Safe Speed Monitor) en SMS (Safe Maximum Speed)
  De SSM levert een veilig digitaal signaal voor snelheidsbewaking dat kan worden gebruikt om andere delen van het systeem te besturen. SMS bewaakt permanent een maximumsnelheid zonder dat u de bewaking apart hoeft te activeren.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven