Ga naar hoofdinhoud

Jungheinrich koopt fabrikant magazijnkranen

De elektrische heftruck EFG S30 is uitgeroepen tot Internationale Heftruck van het Jaar 2015 in de categorie ‘Vorkheftrucks tot 3 ton’ (foto: Jungheinrich)

Jungheinrich heeft een overeenkomst getekend voor de overname van de MIAS Group. MIAS is fabrikant van lastopnamemiddelen voor pallets en specialist op het gebied van magazijnkranen. De overname wordt vermoedelijk in het vierde kwartaal van 2015 afgerond.

De acquisitie past in Jungheinrichs groeistrategie op het gebied van logistieke (magazijn-)systemen. Door de aankoop van de MIAS Group vergroot het concern haar technische portfolio op het gebied van automatische warehouse oplossingen. “Met de MIAS Group zullen we de verkoop van onze logistieke systemen versneld laten groeien”, voorspelt bestuursvoorzitter Hans-Georg Frey van Jungheinrich.

Magazijnkranen en lastopnamemiddelen

De MIAS Group, afkomstig uit München, is als internationale fabrikant actief in magazijn- en transporttechniek en produceert magazijnkranen en lastopnamemiddelen. In 2014 behaalde het bedrijf een omzet van circa 40 miljoen euro. MIAS Group heeft meer dan 300 medewerkers op 5 locaties in Europa, China en de Verenigde Staten.

De MIAS Group zal worden geïntegreerd in de divisie Logistieke Systemen van Jungheinrich. Ze zal haar producten ook onafhankelijk blijven verkopen onder de merknaam MIAS. De huidige raad van bestuur van de MIAS Group zal ook na de overname door Jungheinrich leiding blijven geven aan het bedrijf. Wolfgang Büttner van MIAS Group: “Met de veranderende, internationale concurrentie is deze overname een belangrijke stap voor de verdere ontwikkeling van de MIAS Group.

  • Overname met oog op automatische warehouse oplossingen
  • Overname past naadloos in Jungheinrichs groei strategie, gericht op logistieke systemen
  • Grote speler in segment lastopnamemiddelen voor pallets en specialist op het gebied van magazijnkranen
  • MIAS Group blijft na integratie actief onder het zelfstandige MIAS merk

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven