Ga naar hoofdinhoud

Zelf geautomatiseerd bier brouwen met de Brewbot

De Brewbot oogt niet echt spannend, maar alle techniek zit onderhuids (foto's: Brewbot)

Deze week zijn we in Dallas op de SolidWorks World 2016. Een machtig event, waar vooral de engineers en engineering in het middelpunt staan. Een van de vele voorbeelden van gebruikers van SolidWorks software zijn de mannen van Brewbot. Zij ontwikkelden een robot die zelf bier brouwt. Wel moet je hem af en toe wat ingrediënten geven.

Normaal gesproken is bier brouwen vooral een handmatig proces dat heel nauw luistert. Met de Brewbot wordt het allemaal veel eenvoudiger. Alles wat je nodig hebt is de Brewbot, een goede wifi-verbinding en de juiste ingrediënten. Via de Brewbot app op je smartphone kies je een bepaald recept voor een bier dat je lekker vindt. Het bedrijf werkt daarvoor inmiddels samen met 40 brouwerijen van gevestigde orde. Ook zijn er diverse eigen recepten ontwikkeld.

Alles werkzaamheden worden via de app gestuurd.
Alles werkzaamheden worden via de app gestuurd zodat je precies weet wat en wanneer je iets moet doen.

In de app zijn alle ingrediënten te vinden die nodig zijn. Brewbot voorziet ook daarin, want alle ingrediënten zijn on-line te bestellen en komen gewoon in een pakketje naar huis of waar de Brewbot ook staat. Het bedrijf ziet dan ook de grootste duurzaamheidswinst op het gebied van transport. Want het lokaal bier maken spaart enorm op alle transportkilometers die bij de fabricage van gewone bieren heel normaal zijn.

Waar normaal bier brouwen een tijdrovend proces is, hoef je gedurende het gehele brouwproces maar zo’n 4,5 uur zelf te spenderen aan de Brewbot. Het betreft vooral het vullen van de verschillende ingrediënten en water op bepaalde tijdstippen, die keurig door de app worden aangegeven. Het bedrijf mikt met zijn Brewbot vooral op hobby-brouwers, kleine café’s en restaurants, die iets speciaal willen bieden. Inmiddels zijn de eerst Brewbots gereed voor verzending naar de eerste klanten die er toch zo’n 10.000 dollar voor over hadden.

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven