Ga naar hoofdinhoud

Item breidt mogelijkheden on-line tools verder uit

Met Item MotionDesigner krijgen constructeurs directe ondersteuning bij keuze, ontwerp en inbedrijfstelling van vrijdragende assen (foto: Item Industrietechnik).

Item Industrietechnik ontwikkelt zijn on-line tools continu door. Zo maakt de keuze- en ontwerpsoftware Item MotionDesigner voor de integratie van vrijdragende assen in de toekomst ook een snelle configuratie van complexe lineaire eenheden mogelijk, waarbij de slede vast is gemonteerd en in plaats darvan de lineaire as beweegt. Item heeft ook zijn Engineeringtool uitgebreid met nieuwe producten.

Met de nieuwe generatie van de Item MotionDesigner krijgen constructeurs directe ondersteuning bij keuze, ontwerp en inbedrijfstelling van vrijdragende assen.

Deze componenten worden onder meer gebruikt als Z-as in handling-systemen of bij pick-and-place taken in meerassige portalen. De slee blijft daarbij vast gemonteerd en in plaats daarvan beweegt de lineaire eenheid. Door de hoge positioneernauwkeurigheid zijn daarmee ook complexe toepassingen te configureren, bijvoorbeeld in 3D printen of bij het leggen van lasnaden.

MotionDesigner

De Item MotionDesigner neemt alle noodzakelijke berekeningen over en leverbaar binnen enkele seconden de passende configuratie uit lineaire eenheid, overbrenging, motor en besturing. De software geeft ook de maximale ondersteuningsafstand weer die een veilig en foutvrij bedrijf garandeert. De ondersteuningsafstand wordt, naast andere technische waarden, automatisch ingevuld in de projectdocumentatie. Eigen berekeningen van de constructeur zijn hiermee niet meer nodig.

Engineeringtool

De Item Engineeringtool als digitale tool voor constructeurs biedt in de toekomst nog meer componenten en functies. Zo kunnen nu bussen en hoekstukken in de 3D constructie worden gebruikt om deze te versterken en stijver te maken.

Daarbij werkt de tool nauw samen met de online-shop van het bedrijf. De gebruiker kan de producten direct in de on-line sthop vergelijken en trekt de gekozen componenten eenvoudig via ‘drag and drop’ in zijn constructie. Deze functie is vooral bij het gebruik van twee beeldschermen een voordeel. Het resultaat is een efficiënter en sneller ontwerpproces.

De Item Engineeringtool maakt uitgebreide projectdocumentatie met bewerkingstekeningen en opbouwhandleidingen aan. De gebruiker kan inloggen vanaf elke PC met een aansluiting op internet en heeft toegang op de achterliggende data. Intussen is de Item Engineeringtool in meer dan veertig landen beschikbaar. De software is on-line direct en overal te gebruiken en maakt voor projectpartners een eenvoudige en snelle uitwisseling van informatie en constructieresultaten mogelijk.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven