Ga naar hoofdinhoud

IoT-ready elektromechanische actuatoren van Ewellix

De CASM-100- en LEMC-actuatoren zijn voorzien van ingebouwde, draadloze sensoren die kracht en temperatuur meten. (foto: Ewellix)

Ewellix heeft zijn CASM-100- en LEMC elektromechanische actuatoren opnieuw ontworpen met nieuwe ingebouwde, draadloze sensoren die kracht en temperatuur meten. De actuatoren, die krachten leveren tot 82 kN en snelheden halen van 1 m/s, zijn speciaal ontwikkeld om real-time nauwkeurige informatie te leveren om de productiviteit van de machine te verbeteren.

Met de nieuwe actuatoren zijn upgrades van een productielijn mogelijk zonder grote aanpassingen aan de bestaande machine lay-outs. De CASM-100 en LEMC zijn voorzien van geïntegreerde sensoren in de behuizing. Deze zorgen  voor een nauwkeurige meting van het koppel dat door de motor wordt geleverd via de interne kogel- of rollenomloopschroef, zelfs wanneer de actuator stilstaat.

Bovendien geeft de sensor een signaal af als de aandrijving oververhit dreigt te raken. Deze configuratie geeft real-time operationele informatie die kan worden gecommuniceerd naar hogere besturingssystemen. Hierdoor is het mogelijk om met meer informatie de algemene prestaties en productiviteit te verbeteren met een grotere mate van veiligheid.

Elektromechanische actuatoren

Beide typen actuatoren zijn verkrijgbaar in meerdere combinaties en geschikt voor een breed toepassingsgebied. In vergelijking met hydraulische systemen zorgen de elektromechanische actuatoren voor een grotere nauwkeurigheid, flexibiliteit, goede prestaties en betrouwbaarheid en bieden ze een hogere productiviteit en lagere onderhoudskosten.

De geïntegreerde sensoren zijn een verdere verbetering. Door het verkleinen van de aanbouwdelen kunnen ruimte- en energiebesparingen worden bereikt. Dit leidt tot een totale kostenreductie van de productielijn terwijl de productieprocessen veiliger worden.

Een ander voordeel van de Ewellix IoT-ready actuatoren met geïntegreerde sensoren is dat het gemakkelijker is om bij omschakeling van hydraulisch en pneumatisch naar een elektromechanisch systeem de juiste grootte van de actuator te specificeren. Door eerst een prototype te gebruiken om een van de actuatoren te vervangen, alvorens de gehele productielijn over te zetten, kunnen fabrikanten die over willen schakelen op een elektromechanisch proces, potentieel profiteren van nog meer kosten-, ruimte- en gewichtsbesparingen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven