Ga naar hoofdinhoud

I/O-modulen met SafetyBridge-systeem

De nieuwe SafetyBridge I/O-modulen van Phoenix Contact vormen een uitbreiding op het SafetyBridge-systeem wat betreft flexibiliteit, functionaliteit en toepassingsmogelijkheden. Naast de voorheen reeds verkrijgbare ingangs- en logicamodulen zijn nu ook veilige uitgangsmodulen en een logicamoduul met uitgebreide functionaliteit aan het programma toegevoegd.

Er zijn verschillende uitgangsmodulen met plus-, plus/min-schakelende en potentiaalvrije uitgangen. Met de nieuwe functionaliteit kunnen nu 48 veilige éénkanaals of maximaal 24 veilige tweekanaals in- of uitgangen worden geregistreerd en doorgegeven. De parametrering van de modulen en de configuratie van de veiligheidslogica kan comfortabel worden uitgevoerd met de software Safeconf.

Er zijn 14 verschillende veilige functiebouwstenen, uiteenlopend van de eenvoudige E-Stop tot en met de verschillende Muting-bouwstenen. Deze Safety-oplossing is volledig netwerk- en besturingsonafhankelijk, waardoor er veel flexibiliteit wordt geboden bij de integratie van de functionele veiligheid in machines en installaties.

De SafetyBridge-technologie is een voor netwerktoepassingen geschikte Safety-oplossing zonder veiligheidsbesturing en kan met willekeurige automatiseringsnetwerken worden gerealiseerd. Daarbij kunnen de veilige modulen, in combinatie met niet-veiligheidsgerichte Inline I/O’s, onder verschillende standaardbesturingen in het netwerk verdeeld zijn. 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven