Ga naar hoofdinhoud

I/O module voor veiligheidstoepassingen

Belden introduceert een nieuwe I/O module uit de Lumberg Automation serie, specifiek voor de gedecen-traliseerde veldbussysteem LioN-Link. De module (0942 UEM 612) voldoet aan beschermingsklasse IP67 en heeft vier digitale M12 sloten met een hogere limiet op de uit-gangsspanning van 2 A per lijn en 6 A totaal.

De uitgangen zijn ontworpen voor de veiligheid-gerelateerde toepassingen tot level D (zoals gedefinieerd in de nieuwe Machinerichtlijn), waardoor de I/O-module vooral geschikt is voor de failsafe controle van actuatoren of – na een volledige uitschakeling van de 24 V uitgang voeding – betrouwbare nood-uit functies.

De eindapparatuur kan rechtstreeks worden aangesloten op de I/O-module, dus er hoeft geen dure en lastig te installeren terminal box te worden ge-bruikt. Dit maakt het mogelijk om kosteneffectieve veiligheidsoplossingen te implementeren die kunnen worden gebruikt in de machinebouw of in de assemblage- en handling sector.

Afhankelijk van de geselecteerde LioN-Link buskoppeling kan deze I/O-module worden gebruikt in Profinet, Profibus, DeviceNet of CANopen netwerken. Het instellen van de modules is praktisch waterdicht, omdat de LioN-Link systemen geen gebruik maken van slave-adres opdrachten. Ze vereisen ook geen afsluitweerstanden.

De robuuste behuizing is gemaakt van polybutyleenterephthalat (PBT), meet 182,4 mm x 30 mm x 28,4 mm en heeft een massa van 200 gram. De andere functies van de module omvatten een temperatuurbereik van 10°C tot +60°C, hoge weerstand tegen trillingen en schokken, plus een voeding geconfigureerd voor een spanningsbereik van 19 tot 30 V gelijkspanning.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven