Ga naar hoofdinhoud

I/O-communicatiemoduul

Het Inline-I/O-communicatiemoduul IB IL PB-MA-PAC maakt het nu mogelijk om Profibus-deelnemers in de automatiseringsoplossing van Phoenix Contact te integreren. Het Profibus-modul kan als Profibus DPV0-master of -slave in het I/O-systeem Inline worden geïntegreerd. Met een maximale databreedte van 64 byte IN/OUT is de koppeling van bestaande Profibus-deelnemers in een automatiseringsoplossing van Phoenix Contact de voornaamste toepassing. Dit geldt met name voor kleine tot middelgrote applicaties die met het systeem Easy Automation op basis van compacte besturingen tot stand worden gebracht.

Er kunnen tot zestien DP-slaves bij een maximale baudrate van 12 Mbit/s worden aangesloten. In de klem is een geheugenstick geïntegreerd die vanaf de voorzijde toegankelijk is; deze dient voor de opslag van de DP-master-configuratiegegevens.
 
Bij servicewerkzaamheden kan de Inline-klem direct worden vervangen zonder dat deze opnieuw hoeft te worden geconfigureerd. De Profibus-parameters, bijv. de overdrachtssnelheid, worden via een configuratietool direct in de automatiseringssoftware PC Worx ingesteld.

Het Profibus-moduul is een uitbreiding van het Easy Automation System rondom compacte besturingen uit de 100-serie en vormt een verdere communicatiemogelijkheid met externe veldbusdeelnemers.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven