Ga naar hoofdinhoud

Invertek investeert miljoenen in productie frequentieregelaars in Wales

Invertek investeert miljoenen in fabrieksuitbreiding voor frequentieregelaars in Wales.

Invertek kondigt een aanzienlijke investering van £ 10 miljoen aan om uit te breiden en 85 nieuwe banen te creëren. Dit komt slechts drie jaar nadat het zijn nieuwe wereldwijde productie- en distributiecentrum in Welshpool, Powys, heeft geopend. Door de uitbreiding wordt de productie van frequentieregelaars verhoogd van 350.000 units per jaar naar 600.000 regelaars.

De investering zal leiden tot een uitbreiding van het wereldwijde productie- en distributiecentrum voor frequentieregelaars, samen met de ontwikkeling van een nieuw applicatiecentrum. Invertek zal het komende jaar 85 nieuwe banen creëren bovenop de 280 mensen die er al in dienst zijn.

Strategische voorraad

Shaun Dean, CEO van Invertek Drives, Senior Vice President van Sumitomo Heavy Industries en CEO van Power Transmission and Controls Group: “We hebben de afgelopen 18 maanden ondanks de wereldwijde pandemie een aanzienlijke groei geconstateerd. De benadering van Invertek om een ​​strategische voorraad componenten aan te houden, heeft ervoor gezorgd dat we onze Optidrive-frequentieregelaars hebben kunnen blijven produceren, ondanks de wereldwijde problemen met de toeleveringsketen waarmee veel fabrikanten momenteel worden geconfronteerd.”

600.000 units per jaar

“Invertek blijft investeren in de innovatie, ontwikkeling en productie van frequentieregelaar-technologie. Door de uitgebreide productiefaciliteit kunnen we de productie verhogen van 350.000 units per jaar tot 600.000. Dit maakt deel uit van ons streven om de frequentieregelaars van de volgende generatie te creëren die zal bijdragen om het energieverbruik en de bijbehorende CO2-uitstoot wereldwijd verder te verminderen”, aldus Dean.
Er komen drie nieuwe productielijnen die elk bestaan ​​uit zes Global Assembly Cells (GACS), waardoor de productie kan toenemen.

Frequentieregelaars

Het bedrijf ontwerpt en produceert frequentieregelaars die worden gebruikt voor de nauwkeurige besturing van elektromotoren die in veel toepassingen en industrieën worden gebruikt. Deze variëren van transportbanden tot CNC-machines, HVAC- en ventilatiesystemen tot waterpomptoepassingen.

De frequentieregelaars leveren ook een bijdrage aan het creëren van energiebesparingen en het verminderen van de bijbehorende CO2-emissies in processen door elektromotoren efficiënter te maken, waarbij het energieverbruik in veel gevallen kan worden verlaagd met 30 tot 50%.

Uitbreiding

De uitbreiding van de bestaande productiefaciliteit van 5.500 vierkante meter komt slechts drie jaar nadat het zijn nieuwe wereldwijde productie- en distributiecentrum in Welshpool, Powys, heeft geopend. Het Application Center zal worden gebruikt om de producten van Invertek aan potentiële en bestaande klanten te presenteren en zal worden gebruikt voor het opleiden van verkoop-, technisch en onderhoudspersoneel.

Er zal ook worden geïnvesteerd in de zich uitbreidende innovatie- en onderzoeks- en ontwikkelingsfaciliteiten. Nieuwe R&D-laboratoria, waaronder een speciale motorruimte, test- en validatiecentrum, zijn de afgelopen twee jaar al voltooid.

Invertek heeft verkoopkantoren in de VS, China, Ierland, Duitsland, Spanje, Polen, Tsjechië, Singapore en Maleisië en verkooppartners in meer dan 80 landen. In Nederland vertegenwoordigd Hilflex Automatiseringstechniek de producten van Invertek.

Meer berichten over Invertek:

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven